22:06, 28 лютого 2016 р.

Тендери

Сьогодні все частіше звичайним тендерів протиставляють електронні аукціони. Виграють останні завдяки більшій відкритості, доступності та дуже простою схемою роботи.

Електронний аукціон – це аукціон, що проходить за допомогою використання мережі Інтернет. За допомогою спеціальних сайтів, що розміщують державні замовлення, будь-який учасник може внести свою пропозицію і відстежити пропозиції конкурентів. Учасники не обмежені в кількості подачі заявок. Проводять два види аукціонів – на пониження і підвищення. У першому випадку мова йде про закупівлі, і, звичайно ж, покупець зацікавлений у більш низькій ціні, а в другому випадку – про продаж, а продавці прагнуть реалізувати товар як можна більш вигідно. Лотом звуть контракт на поставку товарів або надання послуг.

Перемагає на аукціоні той, хто зробив останню пропозицію за ціною до моменту закінчення часу торгів.

До особливостей проведення тендеру, тендерної системи відносяться:

Велика база тендерів, яка збирається з відкритих джерел

Пошук по прикріпленої тендерної документації

Автоматизація рутинного процесу щоденного пошуку тендерів

Розвинена система управління, відстеження змін цікавить Вас тендерами

У чому різниця між електронним аукціоном і тендером?

В електронному аукціоні всім учасникам ясно, що потрібно зробити, щоб перемогти – пропозиція повинна виявитися останнім, і це повністю збігається з вигідністю для створив проект. Пояснимо: остання пропозиція щодо визначення електронного аукціону найбільш вигідно серед інших для компанії-замовника. При участі в тендері ціна не є вирішальним показником, тут враховуються всі умови виконання замовлення у сукупності. Зрозуміло, що наочність електронних аукціонів дозволяє зробити всю систему вибору виконавця більш прозорою.

Ще одне глобальне відміну звичайного тендеру та електронного аукціону в способі подачі пропозицій. Для участі у конкурсі заявки подаються одноразово в паперовій формі, а під час електронного аукціону подаються в електронній формі, крім того, їх можна багаторазово коригувати.

Електронні аукціони значно менш бюрократизовані, ніж звичайні тендери. Останні вимагають великої кількості різних документів для прийняття участі в кожному окремому конкурсі.

Відсутність великої паперової тяганини і відкритість торгів на кожному з етапів зробили участь в електронних аукціонах доступним практично для будь-якої компанії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...