Курка з овочами в глазурі в одній посуді

Наші рецепти страв в одному посуді покликані заощадити ваш час на прибирання після буденної вечері. На цей раз лише в одній сковородці ми приготуємо смачний овочевий гарнір і гостру глазуровану курку на азіатський манер. Стаття надана сайтом - lifehacker.in.ua – найцікавіші статті для людей на будь-яку тему.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • 4 курячих стегна;
  • 2 столові ложки часнику;
  • 35 мл оливкової олії;
  • 1 головка ріпчастої цибулі;
  • 3-4 картопляні бульби;
  • 1 солодкий перець;
  • 65 мл меду;
  • 50 мл гострого соусу;
  • сіль і перець за смаком.
курка1

ПРИГОТУВАННЯ

Розігрійте будь-яку сковороду або жаровню з товстим дном, влийте туди оливкову олію. З курятини зріжте зайвий жир і плівки, посипте сіллю і перцем, а потім покладіть в розігріте масло шкіркою вниз. Залиште стегна на середньому вогні 5-7 хвилин до утворення золотистої скоринки, після чого перекладіть на окрему тарілку.

курка2

Злийте приблизно третину жиру зі сковороди і використовуйте залишок для пасерування цибулевих півкілець і подрібненого часнику. Через кілька хвилин додайте нарізаний соломкою солодкий перець разом зі шматочками картоплі. Готуйте, періодично перемішуючи овочі, ще 5 хвилин.

курка3

Викладіть курячі стегна поверх вмісту сковороди. Змішайте гострий соус (ми використовували соус шрірача) з медом. Ви можете вибрати будь-який гострий соус і варіювати гостроту глазурі на власний смак.

Розподіліть близько ⅔ глазурі по курячих стегенцях і відправте запікатися в розігріту до 200 градусів духовку на 20-30 хвилин (час залежить від розміру стегон).

Покрийте поверхню готової курятини соусом, який залишився і посипте все зеленою цибулею і/або кунжутом перед подачею.

Автор
(0 оценок)
Актуальность
(0 оценок)
Изложение
(0 оценок)
6 просмотров в июле
Я рекомендую
Пока никто не рекомендует