• Головна
  • 14 способів змусити ваш будинок добре пахнути
Реклама
16:24, 12 лютого 2017 р.

14 способів змусити ваш будинок добре пахнути

Реклама

Наступного разу, коли ви сморщитесь від неприємного запаху, вдамося до одного з цих способів.

ВІДРО ДЛЯ СМІТТЯ

Вимийте бак з милом від залишків сміття. Не використовуйте під сміття діряві пакети. Покладіть біля сміттєвого відра серветку, просочену кондиціонером для білизни. Все, тепер під мийкою пахне добре. Купуйте пакети тільки у цьому інтернет-магазині.

ПРИГОРІЛІ ЇЖА НА ПЛИТІ І В ДУХОВЦІ

Коли їжа втекла і пригорає, посипте це місце сіллю прямо по гарячому. Запаху не буде, а ви зможете після усе прибрати. Обережно, не варто застосовувати на склокерамічних конфорках: вони з-за цього перегріються.

МОРОЗИЛКА

14сп1

Покладіть шкарпетку зі сухий кавовою гущею в морозилку і там більше не буде пахнути.

МІКРОХВИЛЬОВКА

Поставте в неї миску з 1 ½ склянкою води, трьома крупно нарізаними лимонами і парою горошин гвоздики. Доведіть суміш до кипіння і залиште остигати на 15 хвилин, не відкриваючи дверцята. Потім відкрийте дверцята і дайте провітритися протягом години.

ЗАПАХ З ПОСУДОМИЙНОЇ МАШИНКИ

Переконайтеся, що на дні не скупчилися залишки їжі. Після цього влийте в порожню машинку 3-4 літра винного оцту (зручно розбавляти його з оцтової есенції) і залиште на годину. Після цього запустіть без миючого засобу і посуду на повний цикл на середній температурі. Кип'ятити оцет не треба!

Якщо запах і після цього залишився, викличте сантехніка — проблема швидше в зливі з посудомийки.

ДЕРЕВ'ЯНІ ОБРОБНІ ДОШКИ

Протріть їх сумішшю лимонного соку і харчової соди або солі. Після цього добре вимийте і просушіть.

ЗАПАХИ ПІД ЧАС ГОТУВАННЯ

Коли ви готуєте їдко пахнуть продукти, наче риби, поставте на полицю або на стіл, так, щоб не змахнути, миску з винним оцтом. Він добре вбирає і знищує запахи.

ХОЛОДИЛЬНИК

Замість дорогих одораторов поставте в холодильник коробочку з-під маргарину з дірочками, повну звичайної соди. Замінюйте соду по мірі необхідності.

ЗАТХЛЕ ПОВІТРЯ У ВАННІЙ

Переконайтеся, що вентиляція не забився пилом. Залишайте двері у ванну відкритою, якщо ваша вентиляція не справляється. Струшуйте краплі води з душової фіранки і позбавтеся від цвілі, якщо вона є на стінах. 
Після всіх цих заходів покладіть в вазочку на полиці у ванній кілька ватних кульок, просочених ароматичним маслом – апельсиновим або лимонним.

ПАХУЧИЙ КИЛИМ

Щоб швидко прибрати запахи на килимі, рясно засипте його харчовою содою, дайте постояти 30 хвилин і пропилососьте.

ПЛІСНЯВИЙ МАТРАЦ

Обробіть матрац гарним дезинфікуючим засобом, начебто лізолу, щоб убити цвіль. Посипте його содою, почекайте 30 хвилин і пропилососьте. В особливо важких випадках – викиньте матрац.

ЗАПАХ В ПІДВАЛІ АБО ЛЬОСІ

Якщо у вас дуже сильно мокнучий підвал, вам варто задуматися про дренажних системах і осушувачах повітря. В інших випадках хорошим виходом буде звичайний вугілля для шашликів на відкритому відрі або тазу. Він вбирає і зайву вологу і запахи.

ЗАТХЛа ШАФА

Підвішений носок з сухою кавовою гущею допоможе і тут.

СМЕРДЮЧИЙ УЛЮБЛЕНЕЦЬ

Якщо до вас збираються гості, а ваша собака або кіт пахнуть непередавано — посипте їх шерсть харчовою содою, розітріть і вычешите.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#14способівзмуситивашбудинокдобрепахнути
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...