• Головна
  • Скільки коштують однокімнатні та двокімнатні квартири в Україні?
Новини компаній
23:45, 1 травня 2017 р.

Скільки коштують однокімнатні та двокімнатні квартири в Україні?

Новини компаній

Сьогодні найбільшою популярністю у покупців житлової нерухомості користуються одно- та двокімнатні квартири в новобудовах. Спочатку року ціни на цей вид помешкань дещо збільшились, тож пропонуємо ознайомитись з актуальними цифрами.

У трійку лідерів найдорожчих квартир в Україні входять міста Київ, Львів, Одеса. Ви можете легко переконатись у цьому самостійно, відвідавши сайт novostroyki.lun.ua/, де зібрані нові квартири у ЖК Шевченківського району Львова та в інших частинах цього шляхетного міста. Середня ціна однокімнатної квартири у Львові становить 25000 доларів. У Києві середня вартість аналогічного помешкання вже складає 45000 доларів, а в Одесі – 42000 доларів. Ріелтори наголошують, що покупці частіше цікавляться саме однокімнатними апартаментами з мінімальним ремонтом. Якщо ви хочете зекономити в цих містах і шукаєте бюджетні варіанти, розглядайте квартири з чорновим ремонтом в спальних районах.

Найдешевше однокімнатне житло в новобудовах продається в Полтаві, Херсоні, Чернігові, Вінниці та Сумах. У цих містах ціни коливаються в середньому від 14000 до 17000 доларів. Нішу золотої середини займають Ужгород, Черкаси, Хмельницький, Кропивницький та Рівне з цінами 18000–19000 доларів за однокімнатну квартиру. Середні ціни на рівні 22000–23000 доларів за помешкання встановлені в містах Чернівці, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Запоріжжя та Харків.

Як бачимо, в Києві та Одесі однокімнатні квартири коштують як мінімум у півтора рази дорожче ніж в інших обласних центрах держави. Що ж відбувається на ринку двокімнатних апартаментів України?

І знову трійка лідерів складається зі Львова, Одеси та Києва. При цьому розбіжність в цінах досить помітна. У Львові середня вартість двокімнатних квартир встановлена на рівні 38000 доларів. В Одесі двокімнатне помешкання можна придбати за 46000 доларів, а у Києві – за 60000 доларів. У Чернівцях, Харкові, Тернополі та Івано-Франківську двокімнатні апартаменти коштують в середньому 27000–28000 доларів. Найдешевше житло знову в Херсоні, Полтаві та Сумах – 17000–18000 доларів. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...