• Головна
  • Ремонт генератора авто: навіщо роблять заміну щіток і коли це потрібно
Новини компаній
15:25, 2 грудня 2022 р.

Ремонт генератора авто: навіщо роблять заміну щіток і коли це потрібно

Новини компаній
Ремонт генератора авто: навіщо роблять заміну щіток і коли це потрібно, фото-1

Те, що генератор не в змозі забезпечити акумулятор авто необхідною енергією, з’ясовується швидко. Для цього достатньо згадати про те, як авто вранці заводилось або якою була інтенсивність освітлення фарами. Адже на кожну з цих дій потрібно чимало енергії. Тому якщо ці та інші ознаки вказують на те що необхідно терміновий ремонт автомобільного генератора варто звернутися до професійних майстрів.

Автомайстри СТО Альт-Стар пропонують повний огляд автомобіля, швидкий ремонт його окремих частин та встановлення нових деталей. Складний ремонт двигуна чи просте відновлення роботи внутрішнього освітлення. Будь-які завдання, пов’язані із ремонтом автомобілів можуть виконати спеціалісти СТО.

Заміна щіток генератора: коли це треба зробити і як

Встановити конкретну проблему у роботі генератора можливо тільки після того, як корпус можна буде розкрити та візуально оглянути основні елементи.

Зокрема заміна щіток генератора – одна із найпоширеніших операцій під час ремонту генеруючого струм, приладу. Це пояснюється тим, що саме ця деталь постійно експлуатується та має найбільший знос.

Якщо довжина щіток скорочується внаслідок фізичного стирання, тоді контакт суттєво зменшується і генератор може взагалі припинити свою роботу, або працювати неритмічно. Якщо генератор встановлено на авто серійної моделі, то знімання щіток та встановлення нових може відбуватись без демонтажу самого генератора. Така конструктивна особливість полегшує обслуговування та скорочує час, необхідний для заміни.

Як ремонтують генератор, де треба замінити щітки

Щітки розташовані як окремі елементи в статорній частині генератора і виконують роль передавача енергії для створення замкненого кола. Саме тому, вони розміщуються дещо відокремлено від інших елементів генератора. І саме тому зняти їх можна без повного демонтажу генератора і не порушуючи цілісність інших вузлів.

Послідовність дій під час заміни щіток приблизно така, хоча може змінюватись в залежності від моделі генератора та розташування його елементів:

  • від'єднання пристрою від мережі – відкидання клем;
  • знімання діодного модуля;
  • демонтаж блоку із щітками та регулятором напруги;
  • щітки фізично демонтуються після від’єднання;
  • після встановлення нових щіток, запаюється місце контакту;
  • після збирання елементу перевіряється робота генератора – рух якоря; плавність ходу;
  • тестування під час роботи авто показує справність генератора.

Зазвичай всі види генераторів можуть бути відремонтовані, шляхом заміни щіток та встановлення нових елементів струмознімання. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Останні новини
Оголошення
live comments feed...