• Головна
  • Як у Вінниці переселенці з Донеччини навчились "Технології добра" у школі волонтерства, - ФОТО
15:19, 10 травня 2023 р.

Як у Вінниці переселенці з Донеччини навчились "Технології добра" у школі волонтерства, - ФОТО

Як у Вінниці переселенці з Донеччини навчились "Технології добра" у школі волонтерства, - ФОТО

В Донецькому обласному дитячо-молодіжному центрі 6 травня відбулось маленьке свято - випускний школи волонтерства "Технологія добра".

Новостворену волонтерську когорту Донецького обласного дитячо-молодіжного центру на Вінниччині сформували молоді люди з числа внутрішньопереміщених осіб у місті Вінниця. Результатом тримісячного навчання стали 3 волонтерські проєкти, які реалізували наші випускниці, розповіли 62 у Донецькій ОВА. 

Проєкт "Вдячні лапки"

Поставив за мету зменшити кількість безпритульних тварин на вулицях Вінниці через залучення громадськості до цієї проблеми та допомогти тваринам, які наразі перебувають в притулку.

Як у Вінниці переселенці з Донеччини навчились "Технології добра" у школі волонтерства, - ФОТО, фото-1

Волонтерки розробили і виготовили інформаційні флаєри про тварин з притулку і провели інформаційні кампанії в своїх громадських осередках, а саме: школах, де вони навчаються і мікрорайонах, де вони мешкають. Окрім того, було проведено акцію зі збору макулатури і зібрано 150 кг сировини. Завдяки проведеним акціям зібрано близько 1000 грн. На виручені кошти закупили і передали у притулок смаколики для тварин.

Як у Вінниці переселенці з Донеччини навчились "Технології добра" у школі волонтерства, - ФОТО, фото-2

Проєкт триває, волонтерки не лише продовжують збір макулатури, а й активно спонукають мешканців Вінниччини адоптувати тварин з притулку в свої сім'ї.

Проєкт "Другий шанс"

Команда поставила амбітні цілі з прибирання і подальшого облаштування зони відпочинку на ділянці прибережної території П'ятничанського озера у Вінниці. 30 квітня відбулась толока з прибирання обраної ділянки, де було зібрано 65 мішків сміття. Для проведення цієї акції волонтерки школи волонтерства долучили 6 організацій і зібрали 25 волонтерів.

Як у Вінниці переселенці з Донеччини навчились "Технології добра" у школі волонтерства, - ФОТО, фото-3

На день випускного школи волонтерства, команда втілила першу частину проєкту і попереду робота над фандрейзингом і облаштуванням відпочинкової зони лавочками та смітниками. Впевнені, що із таким завзяттям, як у членькинь команди "Другий шанс", у них все обов'язково вийде.

Проєкт "Писанкарство" 

Мав на меті популяризацію писанкарства та ознайомлення з історією цього виду мистецького розпису задля збереження культурної спадщини. За час реалізації проєкту було проведено 8 майстер-класів з розпису писанок для дітей і дорослих і охоплено понад 150 людей у м. Вінниця.

Як у Вінниці переселенці з Донеччини навчились "Технології добра" у школі волонтерства, - ФОТО, фото-4

Мета будь-якого волонтерського проєкту - це позитивна зміна. Як доводять результати проєктів - кожен проєкт створив такі зміни.

Як у Вінниці переселенці з Донеччини навчились "Технології добра" у школі волонтерства, - ФОТО, фото-5

Всі учасниці, які відвідували 90% занять отримали відповідні сертифікати, а найбільш активні волонтерки також подарунки (худі, рюкзаки, портативні зарядні пристрої).

ї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Донеччина #переселенці #Винниця #волонтери
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Останні новини
Оголошення
live comments feed...