• Головна
  • В якому банку краще відкрити депозит
Новини компаній
18:30, 7 липня 2023 р.

В якому банку краще відкрити депозит

Новини компаній

Депозит в банку є найпростішим методом примноження коштів, який не потребує додаткових навичок та багато часу. Як правильно визначити, в який банк краще покласти гроші на депозит, розглянемо в даній статті.

В якому банку краще відкрити депозит, фото-1

Умови гарантування депозитів

Впродовж десяти років гранична сума відшкодування вкладів становила 200 тисяч гривень, але у квітні 2022 року затверджено нові умови гарантування вкладів населення. Відтоді всі кошти в банках разом з нарахованим доходом будуть повернуті незалежно від суми на увесь час воєнного стану й три місяця після його відміни, а в подальшому гранична сума встановлюється в розмірі 600 тис. грн. 

З одного боку, здається, що тепер можна без вагань довіряти усі свої заощадження якій завгодно банківській установі. Але з другого боку, в день віднесення банку до неплатоспроможних проценти за депозитами перестають нараховуватися, а повернення коштів вкладникам Фонд гарантування розпочинає далеко не відразу. 

Тож очевидно, що краще уникнути непотрібних стресів, не втрачати відсотки та доступ до грошей, а спокійно та своєчасно забрати свої кошти в своєму банку. Тому варто серйозно підійти до питання в який банк найкраще покласти гроші на депозит. 

В який банк покласти депозит. Критерії вибору

Можна виділити дві ключові характеристики, за якими потрібно обирати, в якому банку краще відкрити депозит:

  • Репутація банку, щоб ваші гроші зберігалися надійно;

  • Вигідні умови, щоб депозит в банку приносив вам максимальний дохід.

Ідеально, щоб обидва ці показники був на найвищому рівні, однак на практиці знайти такий ідеальний варіант досить складно. Тому важливо, щоб при виборі банку для депозиту ви самі для себе визначили, що саме для вас є вирішальним – висока дохідність чи репутація та стійкість банку.

Обрати та порівняти дохідність депозитних пропозицій банків легко та зручно на спеціалізованих сайтах-агрегаторах банківських послуг та на офіційних сайтах банківських установ, а от визначити рівень надійності банків – вже не настільки тривіальна задача. Зазвичай, найвищу дохідність за вкладами пропонують невеликі фінустанови, які не є широко відомими. Але і серед них є стійкі та надійні банки з бездоганною репутацією. Розглянемо, як і за якими показниками оцінювати та вибирати банк, депозит в якому буде зберігатися в повній безпеці.

Визначаємо надійні банки

На жаль, точно спрогнозувати, який банк процвітатиме довгі роки, а який буде визнано неплатоспроможним, не здатен навіть найдосвідченіший експерт ринку. Але все ж таки, визначити в якому банку менш ризиковано тримати власні заощадження, можливо. Для цього потрібно проаналізувати наступну інформацію про банк:

  • Кінцеві власники фінансової установи

  • Рівень кредитного рейтингу

  • Дотримання законодавства та вимог НБУ

  • Публікації про банк на сайті банку та в ЗМІ

  • Відгуки клієнтів про банк 

Це все дозволить отримати загальне уявлення про порядність та стійкість банку. Докладніше про кожен з цих критеріїв читайте у матеріалі «В якому банку краще відкрити депозит».

Оптимальний вибір – вигідний депозит в іноземному банку

Банки з іноземним капіталом, безперечно, вважаються найнадійнішими, однак, зазвичай, саме вони пропонують найнижчі відсоткові ставки на депозити. Тому, коли ви вирішуєте, в який банк покласти депозит для отримання максимального доходу, вам краще розглянути невеликі банківські установи з іноземними власниками. Такі фінустанови поєднують у собі високі ставки з високою надійністю депозиту в іноземному банку. 

Таким чином, якщо ви плануєте оформити депозит, банк і його надійність є не менш вагомими, ніж високі прибутки. Присвятіть трохи часу, щоб дослідити репутації цікавих вам установ, щоб прийняти аргументоване та зважене рішення, в якому банку найкраще відкрити депозит.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...