• Головна
  • Українські підприємці можуть отримати до 4000 євро на відновлення бізнесу: як це зробити
16:23, 28 серпня 2023 р.

Українські підприємці можуть отримати до 4000 євро на відновлення бізнесу: як це зробити

Українські підприємці можуть отримати до 4000 євро на відновлення бізнесу: як це зробити

У межах ініціативи EU4Business, що фінансується Європейським Союзом та Урядом Німеччини, стартував черговий грантовий конкурс.

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації

Українські мікропідприємства, які найбільше постраждали від бойових дій, можуть отримати до 4000 євро для відновлення своєї діяльності. За ці кошти можна зробити ремонт пошкоджених приміщень, придбати обладнання, виплатити зарплату, оплатити оренду тощо.

Взяти участь у конкурсі можуть мікропідприємства, які:

• мають до 9 працівників і річний дохід до 2 млн євро;

• провадять діяльність за КВЕДами, визначеними програмою;

• мають позитивну кредитну історію та не мають заборгованості перед бюджетом країни;

• не брали участі в міжнародних грантових програмах з 1 лютого 2022 року.

Подати заявку можна на порталі Дія за цим посиланням. У ній необхідно вказати показники діяльності до повномасштабної війни та під час бойових дій. А також зазначити, на що буде спрямовано отримані кошти.

Зверніть увагу! Використати їх можна буде лише на пункти, які ви зазначите у заяві.

Конкурс проходитиме у 3 етапи. Дедлайни й докладнішу інформацію можна дізнатися за посиланням

«Ми в Україні будуємо країну підприємців й активно працюємо в напрямі Євроінтеграції. Мікро-, малий та середній бізнеси є основним двигуном економіки в Європейському Союзі. Саме тому ми в Мінцифрі віримо, що розвиток мікро-, малих та середніх підприємств є запорукою стабільності та розвитку країни, особливо в умовах війни. Наразі гранти є прямою й ефективною підтримкою, яка дуже затребувана серед українських підприємців. Дякуємо нашим партнерам за оперативну фінансову допомогу для бізнесів з деокупованих та постраждалих регіонів України», — наголосила Валерія Іонан, заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції. 

Відбір учасників програми відбуватиметься за результатами конкурсів для таких категорій підприємств:

  • Близько 250 грантів для найбільш постраждалих від війни областей: Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Київська (окрім міста Київ), Луганська, Миколаївська, Сумська, Чернігівська, Харківська, Херсонська. Приймання заяв — з 08.08.2023 року до 21.08.2023 року. 
  • Близько 250 грантів для деокупованих територій Донецької, Київської (окрім міста Київ), Чернігівської, Сумської, Харківської та Херсонської областей. Приймання заяв — з 22.08.2023 року до 04.09.2023 року. 
  • Близько 250 грантів для підприємців з усіх інших регіонів України, окрім тимчасово окупованих. Приймання заяв — з 05.09.2023 року до 18.09.2023 року. 

Переможців кожного з конкурсів визначатимуть автоматично на рейтинговій основі на підставі таких основних критеріїв: рівня постраждалості від війни, потенціалу для відбудови та якості заходів з відновлення діяльності мікропідприємства.

«Відновлення активності бізнесу, його прагнення до успіху попри війну — важливі чинники фінансової стабільності та подальшого відновлення. Гранти від EU4Business для мікробізнесу — це чергове свідчення надійної підтримки України та українців міжнародними партнерами — Європейським Союзом та урядом Німеччини. Мінфін продовжує активно залучати, зокрема через Фонд розвитку підприємництва, нові програми та проєкти з фінансової підтримки малого бізнесу», — зазначив Юрій Драганчук, заступник Міністра фінансів України з питань європейської інтеграції. 

Жодних розрахунків та бізнес-планів робити не потрібно. Рейтингова система Фонду розвитку підприємництва автоматично розрахує рейтинг та визначить переможців.

«Сьогодні разом з нашими партнерами запускаємо нову мікрогрантову схему з інноваційними процедурами реалізації. Відбір бенефіціарів серед мікробізнесів, які подадуть заяви, відбуватиметься автоматично, що прискорить процес надання фінансової підтримки та зробить її повністю прозорою», — зазначив Хаген Еттнер, директор програми EU4Business, GIZ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#підприємці #гранти #відновленнябізнесу
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...