Новини компаній
13:10, 18 вересня 2023 р.

iPhone 15: що нового

Новини компаній

П’ятнадцятий пішов! 12 вересня компанія Apple презентувала публіці нову лінійку Айфонів з чотирьох гаджетів. Подія як завжди була довгоочікуваною, а от чи справдилися надії фанів яблуневого бренду — подивімося.

iPhone 15: що нового, фото-1

Зміни в дизайні

Нарешті бренд повністю відмовився від так званого «чубчика», на який було багато нарікань від користувачів. Виріз на передній панелі поступився місцем «Динамічному острівцю». Власники флагманських моделей 14-ї серії вже оцінили його переваги. Але тепер Dynamic Island є не тільки в iPhone 15 Pro Max і Pro. Мініекран — це своєрідний інформаційний центр. Він може відображати чимало корисного:

  • текст вхідних сповіщень;
  • плейлист;
  • маршрути на мапах;
  • таймер тощо.

Наступна зміна — бокові грані з авіаційного титану у флагманів. Виробник заявляє, що цей матеріал демонструє найкращі показники співвідношення міцності та ваги. Телефони залишилися легкими, а от їхня ударостійкість значно підвищилася.

Найбільш очікуваним нововведенням стала підтримка USB‑C. Це позбавить користувачів багатьох проблем із дротовим підключенням до інших девайсів неяблуневого бренду.

Щодо кольорів, то iPhone 15 та 15 Plus відрізняються ніжними пастельними відтінками. А Pro і Pro Max — суто класичні: чорні, білі, сталеві та темно-сині.

Ще потужніша «начинка»

Молодші Айфони запозичили процесор у флагманів 14-го покоління. Вони працюють на шестиядерному A16 Bionic. Набагато цікавіша ситуація в моделях Pro та Pro Max. Тут встановили чипсет A17 Pro з новим графічним ядром. Neural Engine став удвічі швидшим при роботі із застосунками штучного інтелекту. В ході презентації розробники процесора акцентували особливу увагу на іграх. Тож, по-справжньому переваги нового чипа оцінять геймери. Їм обіцяють неймовірну деталізацію у віртуальному світі та максимально реалістичних персонажів.

У iOS 17 додали режим Standby. Якщо смартфон закріпити в горизонтальному положенні, він перетвориться на звичайний настільний годинник.

Нові можливості камер

Здавалося б покращувати мобілографію вже нікуди, але в Apple, вочевидь, вирішили збанкрутувати виробників професійної фото- та відеотехніки. Бо навіщо користуватися громіздкими пристроями, коли під рукою завжди буде iPhone 15-го покоління з найпотужнішою системою камер. Усі основні об’єктиви тепер мають 48 Мп, а фронталки — 12 Мп. Покращена зйомка в портретному та нічному режимах та багато інших опцій. До прикладу, автофокус навчився розпізнавати не тільки обличчя людей, а і морди тварин.

Коли очікувати в Україні

Офіційний старт продаж гаджетів розпочнеться 22 вересня. Тож, якщо хочете отримати новинку першими, не баріться. Анонсована ціна базової моделі — 799 доларів США. Найдорожчим Айфоном традиційно буде Pro Max: він вартуватиме 1199$.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...