• Головна
  • П’ять найкрутіших способів використання кнопки Action в iPhone 15 Pro
Новини компаній
15:25, 27 жовтня 2023 р.

П’ять найкрутіших способів використання кнопки Action в iPhone 15 Pro

Новини компаній

Серед інших нововведень флагманська лінійка iPhone 2023 року отримала фізичну кнопку Action, що дозволяє виконувати різні дії за допомогою одного натискання. Це дуже зручно і практично, оскільки ви можете швидко і легко отримати доступ до потрібних функцій і сервісів, не відкриваючи програми або меню. Ділимося п'ятьма корисними способами використання цієї кнопки. Image

Сканування QR-кодів

Одна з найзручніших функцій кнопки Action — це сканування QR-кодів. Вони часто використовуються для швидкої оплати в магазинах або кафе. Також з їхньою допомогою можна отримати додаткову інформацію про продукт, зайти на сайт або пройти реєстрацію. З новою кнопкою досить спрямувати смартфон на картинку — це економить час і позбавляє від необхідності самостійно відкривати додаток сканера. Тож якщо ви вже замовили iPhone 15 Pro на allo.ua, радимо відразу призначити цю функцію й оцінити її корисність.

Запуск улюблених додатків і сервісів

У налаштуваннях кнопки Action можна прив'язати швидкий запуск будь-якої програми. Завдяки цьому не потрібно шукати іконку на головному екрані або в меню. Дуже зручно, коли кнопка «Дія» моментально відкриває камеру для знімання, навігатор, застосунок музики, перекладач, загалом, те, що часто використовується в повсякденному житті.

Керування розумним будинком і IoT-пристроями

Ще одна цікава функція — можливість використовувати Action як пульт. Для цього потрібно зв'язати кнопку з додатком Home або іншим сумісним софтом через ярлики «Команди». Після цього можна буде вмикати/вимикати світло, кондиціонер, опалення або іншу техніку в будинку одним натисканням. Це створить додатковий комфорт і дасть змогу контролювати оселю, не заходячи в смартфон.

Виклик екстрених служб і контактів

В Apple передбачена така функція в меню кнопки блокування. Однак у цьому випадку потрібно зробити додатковий свайп, що не завжди підходить літнім людям і дітям, які можуть опинитися в небезпечних ситуаціях. Одне просте натискання дасть змогу викликати швидку допомогу, поліцію, родичів. Кнопка Action стане додатковим заходом безпеки в надзвичайних випадках.

Створення власних дій через Siri Shortcuts

Загалом ярлики з додатка «Команди» дають змогу багаторазово розширити функціональність кнопки Action. Наприклад, можна налаштувати надсилання твітів у X, створення нагадувань, відтворення музики, замовлення таксі або їжі — будь-які рутинні завдання. Таким чином «Дія» стане універсальним інструментом, який підвищить ефективність повсякденних сценаріїв.

Можливості обмежені лише фантазією

Кнопка Action у новому iPhone 15 Pro — дуже потужна і корисна функція. Вона дає змогу оптимізувати використання смартфона, зробити його зручнішим і швидшим у роботі. Ми розповіли тільки про п'ять цікавих способів застосування клавіші. Але це далеко не межа. Пропонуємо спробувати щось із нашого списку, але не зупинятися на цьому, а експериментувати, щоб знайти найкориснішу функцію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Останні новини
Оголошення
live comments feed...