• Головна
  • Чемпіонат України з футболу: трансферні новини
17:09, 22 березня

Чемпіонат України з футболу: трансферні новини

tgkK3J_2rgsvWiB-KlUT5FqzY0zWiySzCeOCIfRnMOnzzP9QPV9opapO1eXOt1Scb41CxyC9Uj_wLI02RJLlr_ffqkZBSA4Zt0p0mSIZXNYPtt3WMJvurzuXV-F4Qic8fr59aHwXV-GUAkZydr2JpA

Нещодавно в УПЛ закрилося зимове трансферне вікно, яке стартувало 24 січня. Які зміни відбулися у клубах та як це вплине на чемпіонат України з футболу?

  • Львів'янин Василь Кравець, який з 2023 року виступав за «Дніпро-1», перейшов у житомирське «Полісся». Цього сезону клуб виступає досить добре, як для команди з Першої ліги, і посилення оборони — вірний крок керівництва.

  • Нападник «Шахтаря» Богдан В'юник потрапив у скандал. Футболіст не повернувся до розташування команди після відпустки, а потім оголосив про одностороннє розірвання контракту, розрахованого до наступного літа. Вихованець харківського «Металіста» вже підписав нову угоду з польською «Легією», але «гірники» заявили про намір позиватися до гравця та його нового клубу.

  • Ряди одеського «Чорноморця» поповнив аргентинський півзахисник Фабрісіо Альваренга. До переходу до «моряків» хавбек встиг виступити за два інші клуби чемпіонату України з футболу — донецький «Олімпік» та львівський «Рух». Контракт розрахований до закінчення наступного сезону.

Також з'являється все більше інформації про те, що влітку кілька топових українських футболістів покинуть УПЛ, щоби виступати за європейських грандів. Так, наприклад, іспанська «Жирона» вже позначила свій інтерес у напрямі одразу трьох українців. Ними стали півзахисники донецького «Шахтаря» Артем Бондаренко та Григорій Судаков, а також захисник київського «Динамо» Олександр Тимчик. Тож не виключено, що українська діаспора у «Жироні» зросте.

Судаковим також активно цікавиться італійський «Наполі». Та й сам Георгій в одному з останніх інтерв'ю сказав, що не проти пограти в Серії А.

Турнірна таблиця УПЛ: чи чекати на сюрпризи

Найімовірніше, інтриги в українському чемпіонаті не буде й цього року. Турнірна таблиця УПЛ показує приблизно ту картину, що й минулого сезону. На першому місці впевнено тримаються гірники, маючи дві гри в запасі. Другий рядок займає «Дніпро-1», на третій позиції – «Кривбас».

Київське «Динамо» знаходиться лише на четвертому місці. Саме з таким результатом кияни минулого року завершили чемпіонат. Поки що якихось значних змін у грі клубу немає, і навряд чи команда зможе кардинально переломити ситуацію. Однак, у клубу є ігри в запасі, і в разі перемог, кияни можуть скоротити відставання від «Шахтаря» до 2 очок (при цьому, на них ще чекає очна зустріч).

Втім, до закінчення чемпіонату ще залишається два місяці, і команда має теоретичні шанси поправити своє становище в турнірній таблиці УПЛ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#чемпіонат України з футболу
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Останні новини
Оголошення
live comments feed...