Щоб вирішити, чи варто купувати потужний комп'ютер потрібно визначитися з поняттям потужності. Стосовно ПК – це максимальний обсяг обчислень за одиницю часу. Показник залежить від характеристик процесора, відеокарти, оперативної пам'яті, жорсткого диска, узгодженості всіх компонентів і навіть від пропускної здатності деяких шин і кабелів. Чим вище параметри кожного компонента, чим краще вони підібрані та правильно змонтовані, тим потужніша та стабільніша працює система.

Купити потужний комп'ютер чи ноутбук ви можете за посиланням https://openshop.ua/noutbuky-ta-komp-yutery/!

Пропорційно потужності зростає ціна – тому потрібно розуміти, навіщо потрібний потужний комп'ютер. Для середньостатистичних додатків, серфінгу в Інтернеті, легких ігор підійде збирання бюджетного сегменту, при цьому ніякого дискомфорту користувача не буде. Відеокарта GeForce GTX 1050, чотирипотоковий процесор Intel та 8 ГБ оперативної пам'яті DDR4 покриють усі домашні та офісні потреби за доступної вартості всієї системи.

Для важких сучасних ігор, роботи з додатками CAD та іншими САПР, відеомонтажу, 3D-моделювання знадобиться конфігурація іншого рівня. Обчислення навантажуватимуть центральний і графічний процесори, тому необхідні висока продуктивність, багатопоточність, великий обсяг, гранична швидкодія оперативної пам'яті.

Шукайте ноутбук з необхідними вам характеристиками на openshop.ua!

Ігрові збірки

Найнавантаженіший у грі компонент – відеокарта. Чим складніша графіка, тим більша продуктивність вимагається від графічного процесора. Крім продуктивного GPU, у спеціалізованих відеокартах реалізовано апаратну підтримку ігрових функцій. Велику увагу приділено охолодженню та оптимізації енергоспоживання.

Топові комплектуючі дозволяють створювати конфігурації з безпрецедентною продуктивністю та запасом, оскільки жодна випущена ринку гра не може повністю навантажити таку платформу навіть за підключенні кількох моніторів із роздільною здатністю 4K.

Конфігурації для Autodesk, 3D-моделювання та відеомонтажу

Для проектувальників важлива потужність процесора, оскільки основний обсяг обчислень лягає нею. Продуктивні CPU дозволяють комфортно працювати з багатовимірними макетами та моделями, багатошаровими зображеннями. Відеокарта використовується для рендерингу (візуалізації хмари точок). Випускаються спеціально адаптовані для проектування карти із вбудованою підтримкою стилів CAD-додатків та 3D-графіки. Ця технологія дозволяє:

 - розвантажити центральний процесор,

 - підвищити точність та швидкість роботи.

Ігрова відеокарта при тих же тактових частотах поступатиметься за продуктивністю спеціалізованої проектувальної модифікації.