Зараз у продажу можна зустріти багатий вибір футболок різного крою, з принтом чи без нього, від різних фірм - виробників. Чим насправді вони відрізняються одна від одної? На що потрібно звертати увагу при виборі такого популярного предмета одягу? А відрізняються вони за складом матеріалу: бавовна або синтетика. Кожна з цих видів тканин має як переваги, так і недоліки. Якщо ви думаєте придбати футболку на замовлення в інтернет-магазині, то вам корисно буде ознайомитися з особливостями бавовняних та синтетичних тканин.

6571864894af0.webp

Поліестер для футболок: переваги та недоліки

Порівняно з бавовною, яку людство винайшло 7000 років назад, поліестер використовують з 40-х років минулого століття. Тому, як бачимо, тканина ще є зовсім молодим винаходом, але, не дивлячись на те, що вона є штучно синтезована, прихильників в неї дуже багато. А полюбляють вони поліестер саме за його основні якості: міцність (гідно витримує навантаження) та зносостійкість (не боїться багаторазового прання).

Футболки із синтетики є дуже приємними на дотик, навіть можна так сказати, повітряні та шовковисті. Такі футболки затримують піт на шкірі, тому дуже часто їх використовують для занять спортом. Як ми вже замінили, поліестер є дуже міцною тканиною, він стійкий до усадки на відміну від тканин з натуральних матеріалів. 

Чи можливо на футболках з поліестеру замовити друк. Так, сучасне обладнання дозволяє нанести зображення на такий виріб. Найчастіше застосовують метод сублімації. Але хочемо зазначити, що процес нанесення друку є трохи довшим та складнішим, ніж на таку саму річ з бавовни, тому і ціна за таку послугу буде вище.

Які переваги мають речі з бавовни?

Отже, визначаємо переваги футболок з бавовни, а також друку на них.

  • Натуральна тканина. Такі вироби безпечні для всіх: вагітних, дітей, алергіків.
  • Добре тримає тепло.
  • Висока гігроскопічність, що ідеально для жаркого літа.
  • Не електризуються.
  • Створює комфортні умови для шкіри, дозволяє шкірі дихати.
  • Футболки з бавовни мають непрезентабельний зовнішній вигляд.
  • Ідеально підходять майже для всіх форм друку на одязі.

Але бавовна, як і більшість натуральних тканин, з часом може стискатися або розтягуватися. Тому прати речі з бавовни потрібно при температурі 30 градусів та сильно не викручувати. 

Існує ще один вид тканини, який називається змішаний. Він має у складі як бавовну, так і синтетичні тканини. Та увібрав в себе всі найкращі якості від цих типів тканин.

В компанії PNG studio можна замовити футболки з принтами та без у будь-якій кількості за доступною ціною.