Цифровий, або, як його ще називають, прямий друк, - цей сучасний метод прикрашання одягу та різноманітних аксесуарів зображеннями. Основним інструментом в цьому процесі виступає текстильний принтер, а засобом - кольорова фарба. Найкращою тканиною, з якою справляється прямий цифровий друк, є натуральні тканини, адже фарба на них тримається довше та проникає глибше. Що ж стосується самих фарб, то вони у більшості виробників мають водяну основу, а тому вважаються повністю безпечними та екологічними.

На які матеріали можна наносити?

Варто більш детально розібратися в питанні підбору тканин. Як було сказано вище, тканина повинна бути натуральною. В перелік найкращих варіантів можна віднести:

  • бавовна на 100%;
  • бавовна 95% + еластан 5%.

Він якості трикотажу повністю залежить якість, чіткість та довготривалість самого зображення. На гладкій поверхні зображення наноситься простіше та на довше. Натомість, на тканині з ворсом досягти хорошого результату значно складніше.

З допомогою цифрового методу можна наносити повноколірні однотонні чи багатобарвні зображення. Він чудово підійде для різноманітних слоганів, фотографій, логотипів. 

Чим відрізняється цифровий друк?

Прямий цифровий друк на футболках має наступні переваги.

  1. Висока якість зображення після нанесення.
  2. Чудово підходить для роботи з такими популярними тканинами, як: джинс, льон, шифон,шовк, бавовна, а також змішані тканини.
  3. Можливість наносити будь-який малюнок чи напис на тканини будь-якого кольору, зокрема й чорного та білого.
  4. Використання нешкідливих текстильних фарб.
  5. Задрукована поверхня чудово зберігає структуру матеріалу, тканина дихає і не запаковується будь-якими захисними плівками.
  6. Друк від 1 екземпляра зазвичай здійснюється упродовж 5 хвилин.
  7. Високий рівень стійкості до зносу: одяг з нанесеним прямим цифровим друком можна прасувати, м’яти та прати як звичайний повсякденний одяг.
  8. Нанесене зображення стійке до ультрафіолетових сонячних промінів, завдяки чому одяг не вигорає.

Як доглядати за виробом після друку?

При прасуванні уникайте високих температур. Гладьте одяг навпроти, щоб не ризикувати принтом.

Не використовуйте гарячу підошву праски, оскільки це може пошкодити зображення.

Вироби краще прати руками, оскільки хімічні речовини у пральних засобах можуть шкодити картинці.

Якщо вирішите випрати виріб у пральній машинці, виберіть делікатний режим і виверніть одяг навиворіт перед завантаженням у барабан.

Переконайтеся, що температура прання не занадто висока, а віджим немається занадто інтенсивно.

Краще сушити одяг на відкритому повітрі та уникати контакту з радіаторами.

Дбайливе ставлення до одягу суттєво продовжує його термін використання. Проте, якщо ви вже й пошкодили принт так що не зможете його відновити, тоді ви зможете замовити новий виріб з таким самим або вже іншим принтом.