• Головна
  • У яких випадках необхідно поміняти клавіатуру в ноутбуці?
Новини компаній
10:39, 6 березня

У яких випадках необхідно поміняти клавіатуру в ноутбуці?

Новини компаній
У яких випадках необхідно поміняти клавіатуру в ноутбуці?, фото-1

Клавіатура - це чутлива частина ноутбука, з якою знайомий кожен користувач. Дуже часто причиною виходу її з ладу є не час, а пролитий напій на її поверхню. Сушіння та очищення допомагає вкрай рідко, тому клавіатура ноутбука в більшості випадків має бути замінена, адже без головного пристрою керування комп'ютером користуватися буде вкрай складно. Вибрати відповідний пристрій введення для вашої моделі лептопа можна після переходу за цим посиланням https://www.aks.ua/catalog/klaviatury-dlya-noutbukov/.

Як правильно вибрати клавіатуру?

Ремонт ноутбука слід починати з вибору відповідної запчастини, яка обов'язково буде відповідати нашому обладнанню. Насамперед потрібно витягти оригінальну клавіатуру і звернути увагу на дві деталі: монтажні гачки, якими вона кріпиться до корпусу, і з'єднувальний шлейф.

Пошук почнемо з введення моделі нашої клавіатури в пошуковику онлайн-магазину. Для ноутбука Acer шукайте тут https://www.aks.ua/catalog/klaviatury-dlya-noutbukov/brand/acer. Тепер ми також повинні переконатися, що обраний продукт підходить, оскільки ноутбуки часто мають різні версії з трохи відмінними деталями.

Перевіряємо, чи збігається розкладка клавіш. Бувають випадки, коли деякі кнопки мають іншу форму, що призводить до несумісності. Гачки - другий параметр. Їх кількість і розташування мають бути правильними, найкраще порівнювати фотографії товару з вашою клавіатурою.

Наостанок нам залишилося перевірити найголовніше - шлейф, якій підключається до материнської плати. Його форма має бути ідентична оригінальній, інакше ми не зможемо його встановити на належне місце.

Тепер ми впевнені, що обрана нами клавіатура сумісна з ноутбуком і можемо перейти до наступного етапу - її заміни.

Покрокова інструкція із заміни клавіатури

Пам'ятайте, що електронне обладнання схильне до механічних пошкоджень, тому рекомендуємо проявляти особливу обережність під час виконання зазначених дій.

  • Відключіть ноутбук від мережі та витягніть акумулятор.
  • Закрийте корпус і переверніть ноутбук екраном донизу. Викрутіть нижні гвинти. Найчастіше такі кріплення позначені маркуванням KB або символом клавіатури.
  • Переверніть і відкрийте пристрій. У багатьох моделях над клавіатурою встановлено заглушку, за якою ховаються додаткові гвинти. Необхідно акуратно підчепити її і витягти згадане кріплення.
  • Видаливши кріпильні елементи, можна приступати до заміни самої клавіатури. Під нею ховається плоский шлейф, який контактує з материнською платою комп'ютера. Не поспішаючи відкрийте застібку роз'єму і витягніть контактний шлейф.
  • Щоб остаточно впевнитися, що нова запчастина підходить, зверніть увагу на кількість пінів, тобто контактних поло на шлейфі. У купленої клавіатури має бути така ж кількість, що і в раніше встановленій.
  • Встановіть нову клавіатуру у зворотній послідовності. Зіставте шлейф із конектором на платі та зафіксуйте його. Далі встановіть усі гвинти на свої місця.

Як бачите, комп'ютерне обслуговування не знадобилося і нам вдалося завершити процес заміни самостійно. Звичайно, є пристрої, де цей процес дуже складний, тоді рекомендуємо віддати комп'ютер на обслуговування фахівцям.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...