• Головна
  • Авдіївський терикон: в чому його стратегічне значення для оборони міста
12:53, 17 жовтня 2023 р.

Авдіївський терикон: в чому його стратегічне значення для оборони міста

Авдіївський терикон: в чому його стратегічне значення для оборони міста

Є для кожного поля бою «стратегічні речі», які визначають перебіг наступних подій. Для Авдіївки надважливе значення має терикон, майже кожна атака ворога у бік Степове-Бердичі з Красногорівки розпочинається зі спроби «подавити» чи «захопити» терикон.

Річ у тім, що терикон не просто висота — це зручне місце «контролю над місцевістю», повідомляє Resurgam.

Може здатись, що це й ідеальне місце «для оборони на вершині» великими силами, але це не зовсім так: практичні речі як під’їзди, порода відвалу, відсутність природних укриттів на териконі й ще ряд факторів не дає можливість розміщувати значні сили на самому териконі.

А що дає терикон?

Терикон має штучну висоту на 40 м із різаною верхівкою, у пустинній вже місцевості, що відкриває можливість огляду на 180 на позиції ворога (без візуальних перешкод на відміну від природних висот) у бік Веселе-Красногорівка з контролем аж до залізниці через яку московити так намагаються вийти до с. Бердичі.

Невелика розвідгрупа на териконі може виконувати шалений обсяг роботи по об’єктивному контролю за ворогом

Тобто, будь-яка атака ворога у бік залізної дороги та с. Бердичі несе великі ризики втрат для ворога через відсутність контролю за териконом.

 Сам терикон має лише один можливий підступ для ворога — фронтом з боку Красногорівки. Східний фланг терикона прикривають технічні ставки, а західно-північний ставки + Авдіївський коксохім.

Авдіївський терикон: в чому його стратегічне значення для оборони міста, фото-1



Тобто, для ворога, щоб нівелювати «фактор терикона» необхідно або штурмувати його в лоб (дертися на гору), або тривалий час проводити артилерійську підготовку невиправдано шаленим обсягом снарядів, щоб подавити терикон і далі відправляти групу на «відволікання». Тоді основна колона може провести штурм із Красногорівки.

Терикон в «сірій» теж грає на руку нам, бо ворог підходить з низин, а наші хлопці з боку Коксохіму + контроль флангів терикона.

Контроль ЗСУ над териконом має створювати дуже неприємні ситуації для знаходження ворога в районі залізниці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Авдіївка #оборона #терікон
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...