Як тільки людина збудувала перше житло, вона почала замислюватися про його охорону. І якщо спочатку доводилося захищати будинок від диких тварин, то в наш час зовнішніх ворогів може бути набагато більше. Саме тому важливо забезпечити належну охорону будинку, квартири чи робочого приміщення, щоби не допустити проникнення зловмисників або уникнути аварійних ситуацій. Для цього може знадобитися монтаж відеонагляду або встановлення сигналізації. При цьому суперечки про те, який технічний засіб захисту кращий, точаться не перший рік. Розберімось у ситуації.

Переваги відеоспостереження

Система відеоспостереження включає кілька відеокамер, які записують те, що відбувається в режимі онлайн. Вони встановлюються по всьому приміщенню чи відкритій території. Також під час роботи камери записують відео на жорсткий диск, що дозволить зберегти певний епізод або обробити його. Завдяки встановленню відеоспостереження ви зможете:

  • зафіксувати момент несанкціонованого проникнення;
  • виявити особу злочинця;
  • забезпечити оптичний контроль приміщення у режимі онлайн.

Також камери дозволять стежити за домашніми улюбленцями або дітьми у разі вашої відсутності. Така система підходить для використання як у приватних будинках, так і на виробництві. Це може бути торговельні приміщення, склади, заводи, і навіть соціальні установи.

Переваги сигналізації

Варто зазначити, що сигналізація складається з низки технічних засобів, до комплекту яких входять:

  • датчик руху;
  • датчик злому (пошкодження вікон та дверей);
  • датчик задимлення, витоку газу та протікання води;
  • звукова сигналізація;
  • центральна панель, яку передається сигнал.

Виходить, що встановлення сигналізації дозволить вам не лише захистити своє майно від зловмисників, але й запобігти низці аварійних ситуацій.

Що вибрати?

Не можна дати однозначну відповідь на це питання, так і у відеоспостереження, і сигналізація має свої переваги. Оптимальним варіантом буде комплексне встановлення технічного обладнання. Так ви зможете захистити своє житло та забезпечити контроль за його станом, навіть коли знаходитесь далеко від дому. Що стосується компанії, у якої слід замовляти монтаж відеокамер та датчиків сигналізації, зверніть увагу на фірму Охоронний Холдинг, яка має все необхідне технічне обладнання для захисту вашого житла.