Трапецієподібна раковина вважається не просто мийкою, а справжньою прикрасою вашого простору на кухні. Така форма економить простір, підтримує порядок на стільниці, а також значно полегшує процес приготування їжі. До того ж такі мийки виглядають максимально сучасно та стануть прикрасою будь-якого інтер'єру кухні.

Особливості трапецієподібної мийки

Такі раковини, як трапецієподібні кухонні мийки, називають ще кутовими. Через те, що вони розташовуються в зоні мінімальної активності кухонного простору, користь досягається завдяки:

  • ефективному заповненню простору та економії місця;
  • зручності зв'язки «плита – мийка – холодильник», внаслідок цього господиня не використовує власну енергію даремно;
  • облаштуванню додаткових чаш (одночасно можна мити посуд і розморожувати м'ясо).

Крім того, мийка не втрачає колір через певний час, не потребує особливого догляду, легко витримує механічні навантаження, агресивні мийні засоби, високу температуру.

Розташовувати їх рекомендовано у кутовій тумбі Г-подібного кухонного гарнітура, щоб можна було максимально залучити всю робочу поверхню кухні. Більшість з них мають додаткове крило як продовження зони миття. Зазвичай на цьому крилі є жолоби для стікання води, через це господині використовують його для зберігання помитого посуду або продуктів, що розморожуються.

Нюанси вибору мийки-трапеції

Зазвичай трапецієподібну мийку обирають господарі невеликих квартир, студій та малогабаритних приміщень. Так само як і стандартна мийка, трапеція створюється з нержавіючої сталі, кераміки та інших матеріалів. Для багатьох зовнішній вигляд раковини також відіграє не останню роль.

Найбільш розповсюдженими є мийки з нержавіючої сталі. Вони доступні за вартістю, практичні та довговічні. З легкістю витримують агресивне середовище та високі температури, механічні пошкодження, але досить вразливі до подряпин.

За бажанням можна придбати керамічну мийку. Вони виглядають солідно, добре витримують удари, екологічні та легкі у догляді. Господині також відзначають відсутність шуму, але моделі з кераміки досить дорогі та важкі за вагою.

Натуральний камінь – така мийка буде виглядати стильно та екологічно, прослужить довгий термін часу та забезпечить максимальний комфорт. Матеріал стійкий до зносу. Граніт має довший термін експлуатації, а мармур – незвичний дизайн та вигляд.

Також під час вибору трапецієподібної мийки, крім матеріалу, варто враховувати розмір, глибину, кількість крил та відділів, колірну гаму. Але ці фактори індивідуальні та залежать від конкретного випадку.