Військові облігації — унікальні цінні папери від держави. Вони будуть доступні тільки під час воєнного часу, тому не упустіть можливість допомогти країні, забезпечити важливий напрям промисловості, а також отримати дохід. Купити військові облігації вигідно від Sense Bank можна онлайн у застосунку або офлайн у відділенні банку. Які мають переваги ОВДП та як їх придбати розбираємо у статті.

Які переваги мають військові облігації?

Міністерство фінансів України залучає кошти фізичних та юридичних осіб через цінні папери. У воєнний час вони мають назви військові облігації. Ці кошти йдуть на забезпечення Збройних сил України та супутніх установ. Цінні папери можуть бути повернуті через певний проміжок часу, наприклад, 3 або 12 місяців. Вкладник, тобто особі, яка купує цінні папери від держави, отримує дохід у вигляді річних відсотків. Процентна ставка може варіюватися залежно від валюти. Наприклад, у Sense Bank це 10.00% – 19.00% річних у гривні та до 4.75% річних у валюті, залежно від терміну купівлі та повернення.

Важливе значення має система оподаткування. Більшість класичних депозитів оподатковуються, але не цінні папери від держави. Тобто, якщо ви оформлюєте депозит, то під час зняття коштів ви платите податок на прибуток та військовий збір. Під час повернення військових облігацій такої практики немає.

Цікавий також наступний аргумент — немає потреби підтверджувати, звідки взяли кошти. Якщо оформлюєте депозит, це питання можуть поставити у банку. Тобто ви подаєте заявку, а у вас запитують довідку про доходи та витяг з податкової. При купівлі військових облігацій не потрібно підтверджувати законність походження грошей, а це, як мінімум, спрощує процес покупки. А ось прибуток ви вже отримуєте як офіційний дохід.

Не менш важливою перевагою для багатьох українців стала доступність купівлі військових облігації. Якщо раніше, купити військові облігації могли тільки обрані інвестори, то зараз будь-яка фізична та юридична особа. Більш того, купити військові облігації можна за лічені хвилини, не виходячи з дому.

Як купити військові облігації у 2023 році?

Все максимально просто. Sense Bank пропонує прості умови для швидкого придбання цінних паперів у форматі онлайн:

  1. Ви маєте встановити мобільний застосунок Sense SuperApp або вже бути його користувачем. 

  2. Мати картку або актуальний рахунок Sense Bank. Важливий момент: рахунок має бути у валюті, що відповідає валюті потенційної облігації. Тобто, якщо хочете купити цінні папери в іноземній валюті, то потрібно відкрити валютний рахунок.

  3. Бути громадянином або резидентом України віком від 18 років.

Якщо прості умови вам підходять, заходимо у застосунок, обираємо розділ з військовими облігаціями та купуємо цінні папери. Допомагаємо державі та наближаємо перемогу разом з Sense Bank!

АТ «Сенс Банк». У Державному реєстрі банків № 158. Ліцензія НБУ № 61 від 01.12.2022.