
Курка з овочами в глазурі в одній посуді
Наші рецепти страв в одному посуді покликані заощадити ваш час на прибирання після буденної вечері. На цей раз лише в одній сковородці ми приготуємо смачний овочевий гарнір і гостру глазуровану курку на азіатський манер. Стаття надана сайтом - lifehacker.in.ua – найцікавіші статті для людей на будь-яку тему.
ІНГРЕДІЄНТИ
- 4 курячих стегна;
- 2 столові ложки часнику;
- 35 мл оливкової олії;
- 1 головка ріпчастої цибулі;
- 3-4 картопляні бульби;
- 1 солодкий перець;
- 65 мл меду;
- 50 мл гострого соусу;
- сіль і перець за смаком.
ПРИГОТУВАННЯ
Розігрійте будь-яку сковороду або жаровню з товстим дном, влийте туди оливкову олію. З курятини зріжте зайвий жир і плівки, посипте сіллю і перцем, а потім покладіть в розігріте масло шкіркою вниз. Залиште стегна на середньому вогні 5-7 хвилин до утворення золотистої скоринки, після чого перекладіть на окрему тарілку.
Злийте приблизно третину жиру зі сковороди і використовуйте залишок для пасерування цибулевих півкілець і подрібненого часнику. Через кілька хвилин додайте нарізаний соломкою солодкий перець разом зі шматочками картоплі. Готуйте, періодично перемішуючи овочі, ще 5 хвилин.
Викладіть курячі стегна поверх вмісту сковороди. Змішайте гострий соус (ми використовували соус шрірача) з медом. Ви можете вибрати будь-який гострий соус і варіювати гостроту глазурі на власний смак.
Розподіліть близько ⅔ глазурі по курячих стегенцях і відправте запікатися в розігріту до 200 градусів духовку на 20-30 хвилин (час залежить від розміру стегон).
Покрийте поверхню готової курятини соусом, який залишився і посипте все зеленою цибулею і/або кунжутом перед подачею.