• Головна
  • Арестович: Головні зусилля ворога зосереджені на просування від міста Ізюм і на оточення міст Рубіжне, Сєвєродонецьк
18:29, 19 квітня 2022 р.
Надійне джерело

Арестович: Головні зусилля ворога зосереджені на просування від міста Ізюм і на оточення міст Рубіжне, Сєвєродонецьк

Радник Офісу президента Олексій Арестович прокоментував ситуацію на фронті.

З аналізом ситуації на сході країни Арестович виступив на брифінгу.

- Головна новина на сьогодні це те, що противник розпочав активну фазу наступу на Сході України, намагаючись оточити наші війська в районі Ізюма і на південь – на Волноваху. Для цього він наносить атаки, спрямовані на відволікання уваги: тобто діє у бік Харкова і Гуляйполя, а також продовжує намагатися взяти Маріуполь, що, як ми зазначимо, йому не вдається.

Головні його зусилля зосереджені на просування від міста Ізюм і на оточення міст Рубіжне, Сєвєродонецьк, Попасне, що також йому не вдається.

Ворог діє за класичною схемою військового мистецтва. Всі ці «кавалерійські наскоки», які були на початку війни призвели його до поразки та втрат під Києвом, Сумами і Черніговом. Зараз він зосереджує зусилля на тому, щоб обережно «промацувати» нашу оборону і, знайшовши там слабке місце, зосереджувати на ньому зусилля. Саме це вони намагалися зробити і сьогодні вночі, але жодна спроба просунутися у них не вдалася. Навіть попри їх спроби завдавати численних авіаційних ударів по наших захисниках.

Збройні Сили України працюють вправно. Треба розуміти, що найбільш боєздатне угруповання ЗСУ зосереджене якраз на напрямку російського наступу. Спроби воєнно-політичного керівництва росії, яке жене свої війська на смерть, щоб вийти на адміністративний кордон Луганської та Донецької областей та продати російському суспільству цей «успіх», як головну мету війни провалиться. Наші війська не дадуть цього зробити.

Політичне і вище військове керівництва України вправно керує операцією, слідкує за зміною ситуації та вживає відповідних заходів, за якими можна прослідкувати за офіційними повідомленнями Міністерства Оборони України та Генерального штабу. Хвилюватися немає через що.

Це друга фаза війни. Вона визначить третю фазу війни, яка може піти за трьома сценаріями:

1. росіяни намагатимуться стояти на місці, витративши усі свої оперативні резерви (а зараз там знаходяться останні оперативні резерви, які у них є) і вести тактичні дії по утриманню територій.

2. вони можуть забратися з нашої території.

3. вони можуть знову перейти до мирних перемовин.

Щодо мирних перемовин ми подивимося: президент України Володимир Зеленський нагадав противнику, що «якщо вони доб’ють Маріуполь, то мирних перемовин може і не бути». Тоді наш напрямок дій буде повне знищення противника, спираючись на Західну допомогу і на те, що росіянам немає звідки брати допомогу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Арестович #війна #наступ #Ізюм #Рубіжне #Сєвверодонецьк
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...