• Головна
  • Українські захисники готують військовий шлях звільнення Маріуполя паралельно з дипломатичним
09:22, 10 травня 2022 р.

Українські захисники готують військовий шлях звільнення Маріуполя паралельно з дипломатичним

Українські військові, окрім дипломатичного шляху, працюють над підготовкою військового шляху звільнення Маріуполя.

Відповідну заяву зробив екскомандир полку захисників Маріуполя Максим Жорін. Про він розповів ексклюзивно в інтерв'ю 24 каналу.

Максим Жорін розповів, що, на його думку, в перші півтора місяця було абсолютно реально провести військову деблокаду Маріуполя.

Цей процес був можливий відносно невеликими силами. За словами Жоріна, його військові тоді пропонували свої сили. Зокрема було сотні добровольців, які готові були піти деблокувати місто, хоч це надзвичайно складна та важка операція.

Проте екскомандир полку захисників Маріуполя додав, що наразі провести одноетапну деблокаду вже неможливо.

"Втім, окрім дипломатичного процесу, паралельно все-таки йде процес по підготовці щодо воєнної операції по деблокаді міста. Вона може бути на сьогодні декількаетапною з попередньо звільненими іншими містами, перегрупуванням", – пояснив Жорін.

Також екскомандир додав, що часу на це наразі треба дуже багато. Адже нам треба дочекатись доукомплектування технікою, артилерією для того, щоб рушити вперед.

"Я не впевнений, що цей час є у тих, хто зараз перебуває на території "Азовсталі". Тому ми готуємось та працюємо паралельно по двох напрямках: і дипломатичному – для того, щоб їх врятувати та вивезти звідти, і до військового, – який у будь-якому випадку будемо реалізовувати", – пояснив військовослужбовець.

Також запевнив, що стосовно військового способу деблокади комунікують виключно з вищим керівництвом Збройних Сил України.

Екскомандир пояснив, що це потрібно, щоб організувати процес.

Щодо бійців, то Максим Жорін пояснив, – у них багато хоробрих військовослужбовців, які рвуться та готові на все, щоб звільнити братів та деблокувати Маріуполь. Проте додав, – це не операція для одного підрозділу, це загальновійськова велика й масштабна операція.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#війна #Маріуполь
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...