• Головна
  • "Останній день на Азовсталі": захисник Маріуполя встиг зробити справжнє документальне кіно, - ВІДЕО
21:21, 21 травня 2022 р.

"Останній день на Азовсталі": захисник Маріуполя встиг зробити справжнє документальне кіно, - ВІДЕО

Міністерство закордонних справ України опублікувало документальне відео "Останній день на Азовсталі", зняте захисником Маріуполя Дмитром Козацьким (Орестом) за день до полону.

Кадри показують понищену росіянами територію підприємства та незламних оборонців міста, інформує Lb.ua.

На відео ніхто не говорить. Бійці курять і дивляться на руїни того, що до приходу окупантів було потужним металургійним комбінатом, а потім – перетворилася на укриття сотень мирних людей, останній пост маріупольскої оборони та мішень для всіх видів озброєння російської армії.

 Козацький разом із іншими захисниками Маріуполя лишалися на заводі до моменту, поки не отримали наказ припинити оборону міста та зберегти життя бійців. Попередній наказ – відтягнути сили росіян на себе й дати змогу українській армії перегрупуватися,

Підготувати більше особового складу та отримати велику кількість озброєння від країн-партнерів – бійці виконали також.  На заводі лишалися бійці полку "Азов", морпіхи 36-ї бригади, прикордонники, правоохоронці. Завдяки їхній обороні не було допущено перекидання близько 20 тисяч особового складу супротивника. Таким чином РФ не вдалося швидко захопити Запоріжжя, створити умови для оточення об’єднаних сил.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Маріуполь #Азовсталь #Козицький
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...