• Головна
  • Майже 460 дітей із окупованих районів Донеччини тримають у Ростовській області
12:27, 2 червня 2022 р.
Надійне джерело

Майже 460 дітей із окупованих районів Донеччини тримають у Ростовській області

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко заявив, що майже 460 депортованих дітей із Маріупольського та Волноваського районів на сьогодні тримають у Ростовській області та біля Санкт-Петербургу.

Про це він сказав сьогодні в ефірі національного телемарафону #UAразом, інформує Lb.ua.

"Щодо дітей, то це – наш такий особливий біль… Ми намагаємося якось з'ясовувати, шукати і за крихтами збирати цю інформацію, де можуть бути наші діти. Нині ми знайшли 260 дітей, але не тільки маріупольців, це і Волноваський район, Маріупольський район, – наразі їх тримають в одному з дитячих таборів у Ростовській області… Знаємо, що точно щонайменше 200 дітей перебувають десь біля Санкт-Петербургу на сьогодні", – сказав він.

Він додав, що з українських дітей "намагаються швиденько зробити громадян Росії" і водночас спрощують процедуру їх усиновлення росіянами. Тому з часом знаходити українських дітей у Росії буде все важче, тому що навіть росіяни не ведуть їх обліку.

Влада міста Маріуполь також поки що не володіє точною інформацією про те, скільки дітей-сиріт та безпритульних дітей на сьогодні перебувають у Маріуполі

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Донеччина #діти #окупація #депортація
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...