• Головна
  • «Шахтар», граючи у меншості, вирвав перемогу у матчі з «Рухом», - ФОТО
21:05, 2 вересня 2022 р.
Надійне джерело

«Шахтар», граючи у меншості, вирвав перемогу у матчі з «Рухом», - ФОТО

«Шахтар», граючи у меншості, вирвав перемогу у матчі з «Рухом», - ФОТО

У 3-му турі чемпіонату України «Шахтар» на виїзді зустрічався з «Рухом».

Команди вийшли на поле львівського стадіону «Україна» із синьо-жовтими прапорами та зробили спільне фото з банерами «Russia is a terrorist state» і «Ми однієї сміливості». Перед початком поєдинку пролунав національний Гімн, після чого хвилиною мовчання вшанували пам'ять жертв війни в Україні, інформує пресслужба донецького клубу.

Головний тренер «оранжево-чорних» Ігор Йовічевіч зробив дві зміни в стартовому складі порівняно з попередньою грою: праворуч в обороні вийшов Юхим Конопля, а в центрі захисту пару з Миколою Матвієнком утворив Валерій Бондар.

Без голів, але з вилученням

Від перших хвилин «гірники» володіли ініціативою і вже в дебюті могли претендувати на пенальті: Петряк упав у штрафному після контакту із захисником, проте арбітр порушення не побачив.
Майже пів години минули у спробах донеччан розкрити насичену оборону господарів, а «Рух» відповідав швидкими випадами й неточними ударами здалеку. Перший гольовий момент було створено лише в середині тайму, коли гарним перепасуванням партнери вивели сам на сам Мудрика, удар якого потягнув Паньків.
А на 35-й хвилині «Шахтар» зненацька залишився в меншості: Михайло Мудрик наступив на ногу суперникові, й за це Євген Арановський показав півзахисникові «гірників» червону картку.
Однак і в такій ситуації «оранжево-чорні» могли вийти вперед: Петряк відірвався від опонента й готовий був замкнути дальню штангу, але пасу Судакова трохи забракло влучності. Свій шанс мали і львів'яни, проте Климчук з лінії воротарського не зміг переграти Трубіна.

Траоре грає, Конопля забиває, Швед дебютує

По перерві Ігор Йовічевіч випустив в атаку Олександра Зубкова, а на самому початку другого тайму зробив ще дві заміни: до гри ввійшли Лукас Тейлор і Лассіна Траоре.
Для буркінійського форварда це перший офіційний матч після травми, якої він зазнав у вересні минулого року. Навіть маючи одним футболістом менше, «Шахтар» далі грав першим номером і йшов уперед, однак численні спроби доставити м'яч до штрафного майданчика господарів не проходили, а удари Тейлора та Судакова здалеку було заблоковано.
Проте донеччани дотиснули суперника й на 78-й хвилині забили вирішальний гол: Траоре притримав м'яч, Бондар виконав навіс, а Юхим Конопля, який опинився в центрі штрафного, головою підрізав у дальній кут – 0:1.
Львів'яни спробували відігратись, але значно гостріше виглядали контратаки гостей: в одній з них Зубков вивів до воріт Судакова, однак Георгій з близької дистанції влучив у голкіпера.
А в компенсований час новачок донеччан Мар'ян Швед дебютував в оранжево-чорній футболці на полі рідного для себе стадіону.


1:0 – «Шахтар» перемагає «Рух», продовжуючи в УПЛ свою серію без поразок (18 матчів) і пропущених м'ячів (270 хвилин).

6 вересня «гірники» стартують у Лізі чемпіонів. У 1-му турі групового етапу підопічні Ігора Йовічевіча зіграють на виїзді з німецьким «Лейпцигом». Початок гри – о 22:00.

«Рух» (Львів) – «Шахтар» (Донецьк) – 0:1 (0:0)

Львів, стадіон «Україна», без глядачів

Гол: 0:1 Конопля (78)

«Шахтар»: Трубін, Конопля, Бондар, Матвієнко, Михайліченко (Тейлор, 58), Степаненко (к), Бондаренко (Джурасек, 71), Судаков (Швед, 90+4), Петряк (Траоре, 59), Мудрик, Сікан (Зубков, 46)

Вилучення: Мудрик (35, червона картка)
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Шахтар #Рух #УПЛ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...