• Головна
  • «Шахтар» забиває в останню хвилину компенсованого часу і здобуває перемогу над «Чорноморцем», - ФОТО, ВІДЕО
22:18, 10 вересня 2022 р.
Надійне джерело

«Шахтар» забиває в останню хвилину компенсованого часу і здобуває перемогу над «Чорноморцем», - ФОТО, ВІДЕО

«Шахтар» забиває в останню хвилину компенсованого часу і здобуває перемогу над «Чорноморцем», - ФОТО, ВІДЕО

У 4-му турі чемпіонату України «Шахтар» приймав у Львові «Чорноморець».

«Шахтар» забиває в останню хвилину компенсованого часу і здобуває перемогу над «Чорноморцем», - ФОТО, ВІДЕО, фото-1
Команди вийшли на поле «Арени Львів» зі стягами України та зробили спільне фото з прапором, на якому було написано назви українських міст «Донецьк. Одеса». Перед початком поєдинку пролунав національний Гімн, після чого хвилиною мовчання вшанували пам'ять жертв війни в Україні, пише пресслужба донецького клубу.
Головний тренер «гірників» Ігор Йовічевіч провів ротацію у складі порівняно з матчем із «Лейпцигом»: у центрі оборони в парі з Матвієнком вийшов Кривцов, а на лівий фланг повернувся Михайліченко, у середині поля діяв Джурасек, ліворуч в атаці – Петряк. На позиції центрфорварда знову грав Зубков.

Гол суперника й закрита гра

Команди активно провели дебют зустрічі, і вже на перших хвилинах «гірники» створили гольовий момент: Михайліченко виконав простріл ліворуч, але Петряк з кількох метрів спрямував м'яч вище за поперечину.
Натомість одесити свій шанс реалізували: на 10-й хвилині Брагару отримав м'яч на лівому краю штрафного й точно пробив у дальній кут. Відкривши рахунок, гості відразу сіли ближче до власних воріт, і здолати таку оборону донеччанам було непросто.
Не працювали й удари здалеку – спроби Зубкова та Бондаренка пройшли повз ціль. Наприкінці тайму «моряки» мало не відзначились удруге, проте Кривцов вчасно накрив Плаксу. У відповідь Михайліченко наважився на потужний удар, але м'яч пролетів за сантиметри від воріт.

Гол Шведа та переможний удар Очеретька

На другий тайм замість Петряка вийшов Траоре, який одразу ж створив момент – постріл буркінійського форварда голкіпер «Чорноморця» перевів у штангу. «Шахтар» ішов уперед чималими силами, і ось уже крос Коноплі до штрафного ударом головою замикає Михайліченко (поряд зі стійкою), а Швед зміщується з правого флангу й крутить у ближній кут (повз). Ігор Йовічевіч освіжає атаку, випускаючи Судакова,
Очеретька та Сікана. Одесити відповідають своїм гольовим шансом, однак Трубін тягне сильний удар Гладкого з лінії штрафного. І зрештою забити вдається «оранжево-чорним»: на 74-й хвилині фланговий навіс Михайліченка влучним ударом головою замикає Мар'ян Швед – 1:1.
«Гірники» продовжували чинити тиск на суперника через подачі та простріли, проте забити все ніяк не виходило.
Розв'язка сталася на останній, 6-й компенсованій хвилині: Олег Очеретько зважився на удар здалеку, і м'яч від ноги Траоре залетів у лівий кут! 2:1 – «Шахтар» вириває вольову перемогу над «Чорноморцем».


14 вересня на «гірників» чекає перший домашній матч Ліги чемпіонів. Підопічні Ігора Йовічевіча зіграють у Варшаві із шотландським «Селтіком».

«Шахтар» (Донецьк) – «Чорноморець» (Одеса) – 2:1 (0:1)

Львів, «Арена Львів», без глядачів

Голи: 0:1 Брагару (10), 1:1 Швед (74), 2:1 Траоре (90+6)

«Шахтар»: Трубін, Конопля, Кривцов, Матвієнко, Михайліченко, Степаненко (к), Бондаренко (Сікан, 63), Джурасек (Судаков, 63), Швед (Тейлор, 89), Петряк (Траоре, 46), Зубков (Очеретько, 63)
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Шахтар #Чорноморець #УПЛ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...