• Головна
  • Під час боїв на Херсонщині загинув відомий львівській активіст та переселенець з Донецька Олег Курський
09:39, 14 вересня 2022 р.
Надійне джерело

Під час боїв на Херсонщині загинув відомий львівській активіст та переселенець з Донецька Олег Курський

Під час виконання бойового завдання загинув відомий львівській громадський активіст, переселенець з Донецька Олег Курський.

Про це повідомляється на сторінці ГО “Коло честі”.

Олег Курський був головою відокремленого підрозділу Української народної ради Донеччини та Луганщини у місті Львові. Член ГО "Коло Честі" та волонтер у березні 2022 року пішов воювати добровольцем у ЗСУ. Він був студентом Інститут лідерства та управління УКУ.

“З сумом повідомляємо, що вчора 12 вересня загинув наш друг та побратим, один із засновників ГО "Коло Честі" - Курський Олег Ігорович.

Олег самовіддано боровся за Український Донбас, за Незалежну Україну. Після 2014 року змушений жити за межами свого рідного Донецька. Кожен свій день Олег присвячував боротьбі за національні ідеали, працював в царині популяризації української мови та культури. Олег всіляко допомагав ближнім. Був ініціатором українізації Донбасу, проводив регулярно збір україномовних книг для шкіл та бібліотек рідного краю.

Під час боїв на Херсонщині загинув відомий львівській активіст та переселенець з Донецька Олег Курський, фото-1

Олег завжди був в авангарді добрих справ, чого вартує допомога людям з інвалідністю по зору встановити рекорд України з підняття найбільшої групи незрячих на гору Говерла, чи ініціатива проведення благодійного ярмарку збору коштів у РЛП "Знесіння" для Вікторії Полюги - задля перемоги над СМА...

Олег любив троянди, завжди розповідав про те як вони цвіли у вільному Донецьку. Піклувався про охорону природи: долучався до патрулювання лісів і попередженню незаконної рубки дерев, працював інспектором з охорони навколишнього природного середовища в РЛП "Знесіння".

Олег ніколи не зупинявся перед труднощами і завжди прагнув розвитку. Провадив десятки різних громадських проектів, навчався на магістерській програмі управління неприбутуовими організаціями УКУ.

З початком повномасштабного вторгнення РФ пішов добровольцем в 24 ОМБр ім. Короля Данила. Брав участь у найгарячіших боях за місто Попасна, загинув в бою звільняючи український південь.

Приклад для наслідування. Мирного тобі сну наш любий друже. Ми переможемо”, - написано в повідомленні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #Донецьк #воїнЗСУ #смерть #ОлегКурський
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Останні новини
Оголошення
live comments feed...