• Головна
  • «Шахтар» зіграв внічию з «Селтіком» і гарантував собі євровесну
01:24, 26 жовтня 2022 р.
Надійне джерело

«Шахтар» зіграв внічию з «Селтіком» і гарантував собі євровесну

«Шахтар» зіграв внічию з «Селтіком» і гарантував собі євровесну

У 5-му турі групового етапу Ліги чемпіонів «Шахтар» на виїзді зустрічався із «Селтіком».

«Гірники» в 4 матчах поступилися лише раз і з 5 очками продовжували боротьбу за вихід з групи. Господарі в попередніх зустрічах змогли набрати лише 1 очко, а тому мусили грати тільки на перемогу, щоб зберегти шанси на євровесну, інформує пресслужба донецького клуба.
Головний тренер «оранжево-чорних» Ігор Йовічевіч зробив лише одну зміну у складі порівняно з матчем з «Реалом»: на правому фланзі оборони в старті вийшов Лукас Тейлор.

Гол господарів за рівної гри

Команди розпочали поєдинок досить обережно, розуміючи ціну кожної помилки. Донеччани на перших хвилинах більше володіли м’ячем, але під постійним тиском шотландців просунутися до штрафного суперника було непросто.
Спроби Мудрика й Зубкова пробити було заблоковано, а господарі в середині тайму створили перший небезпечний момент – удар О’Райлі пройшов поруч із дев’яткою.
Потроху «кельти» перехопили ініціативу й стали довго комбінувати на половині поля гостей, а на 34-й хвилині зуміли відзначитись: після прострілу з лівого флангу м’яч застряг на лінії воротарського, і Якумакіс виявився найспритнішим, точно пробивши в правий кут.
Той-таки Якумакіс міг оформити дубль, однак його постріл здалеку потягнув Анатолій Трубін. Свої шанси незадовго до перерви мали й «гірники», проте Мудрик з близької дистанції влучив у Джо Гарта, а Траоре не вдалося замкнути пас Тейлора.


Феномен Мудрика та сейви Трубіна

Мабуть, у перерві Ігор Йовічевіч знайшов потрібні слова, щоб мотивувати команду, адже другий тайм футболісти «Шахтаря» почали дуже потужно. Уже в дебюті Зубков, замикаючи дальню штангу після паса Траоре, влучив у сітку із зовнішнього боку. На 57-й хвилині буркінійського форварда замінив Сікан, який одразу ж став автором гольової передачі: у швидкій атаці Данило заграв Михайла Мудрика, той протягнув м’яч майже до лінії штрафного й потужним ударом під поперечину зрівняв рахунок – 1:1.
Шотландці спробували відразу повернути собі перевагу, але врятував Трубін, не дозволивши Фурухасі забити. Суперники заграли більш відкрито і продовжували обмінюватись моментами.
Супершанс вивести «оранжево-чорних» уперед не реалізував Сікан, з передачі Мудрика пробивши повз майже порожні ворота.
Традиційний залп О’Райлі з-під стійки витягнув Трубін, а ще одна спроба шотландця пройшла за сантиметри від цілі.


1:1 – «Шахтар» знов ділить очки із «Селтіком». Ця нічия гарантує українцям єврокубкову весну та дозволяє продовжити боротьбу за друге місце в групі F.

29 жовтня
на «гірників» чекає поєдинок УПЛ з «Олександрією». А за тиждень, 2 листопада, у заключному турі Ліги чемпіонів у Варшаві на Стадіоні Війська Польського зустрінуться «Шахтар» і «Лейпциг». У разі перемоги підопічні Ігора Йовічевіча вийдуть до плей-оф турніру.

«Селтік» (Глазго) – «Шахтар» (Донецьк) – 1:1 (1:0)

Глазго, «Селтік Парк»

Голи: 1:0 Якумакіс (34), 1:1 Мудрик (58)

«Шахтар»: Трубін, Тейлор, Бондар, Матвієнко, Михайліченко, Степаненко (к), Бондаренко, Судаков (Кривцов, 90), Зубков, Мудрик (Петряк, 90), Траоре (Сікан, 57)
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Шахтар #Селтік #Лігачемпіонів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...