• Головна
  • «Шахтар», граючи у меншості, втратив очки у матчі з «Олександрією», - ФОТО, ВІДЕО
12:05, 30 жовтня 2022 р.

«Шахтар», граючи у меншості, втратив очки у матчі з «Олександрією», - ФОТО, ВІДЕО

У 10-му турі чемпіонату України «Шахтар» приймав «Олександрію» на «Арені Львів».

«Гірники» проводили матч УПЛ між двома ключовими іграми групового етапу Ліги чемпіонів. Після нічиєї із «Селтіком» (1:1) Ігор Йовічевіч зробив невеликі перестановки у складі: зокрема, випустив від перших хвилин Сергія Кривцова в центрі оборони, Єгора Назарину в середині поля та Данила Сікана на позиції форварда, інформує пресслужба донецького клуба.


Непроста гра й повітряна тривога

Поєдинок стартував зі швидкого гола – щоправда, м’яч залетів до сітки господарів: на 5-й хвилині з прострілу Рибалки влучним ударом у ближню дев’ятку відзначився Цуріков.
Забивши, олександрійці не стали притискатися до своїх воріт і нав’язували щільну боротьбу вже в центральній зоні, через що доправити м’яч до штрафного суперника для «оранжево-чорних» виявилось не надто просто.
Спроба Зубкова здалеку пройшла над поперечиною, а гості відповіли на це контратакою і моментом Мірошніченка, який з вигідної позиції також запустив м’яч над поперечиною.
У середині тайму донеччани змогли розкрити оборону господарів, і Мудрик забив з передачі Зубкова, проте арбітр гол скасував через офсайд в Олександра. Гарний шанс мав Сергій Кривцов, який після навісу Мудрика бив з кута воротарського, однак і тут м’яч головою виніс із воріт захисник «Олександрії». Коли до кінця першого тайму лишалося понад п’ять хвилин, у Львові залунав сигнал повітряної тривоги й матч було призупинено.
Вимушена пауза тривала близько 1 години 40 хвилин, а одразу після поновлення гри футболісти «Шахтаря» зрівняли рахунок.
На 42-й хвилині Лукас Тейлор віддав передачу до штрафного, і Богдан Михайліченко пробив голкіпера – 1:1.


Вилучення Тейлора та обмін голами

Другий тайм почався знов з небезпечного моменту біля воріт «гірників», але цього разу виручив Трубін, прийнявши на себе удар Третьякова. Донеччани відповіли своєю гострою атакою: Михайліченко заграв Мудрика, проте спробу вінгера парирував кіпер олександрійців. І коли здалося, що ігрова ініціатива цілковито перейшла до «оранжево-чорних», сталося вилучення: на 56-й хвилині Лукас Тейлор сфолив у центрі поля й дістав другу жовту картку. Ігор Йовічевіч відреагував на це замінами, випустивши Матвієнка, Судакова, Траоре та Петряка.
Незважаючи на чисельну меншість, донеччани продовжували йти вперед. Мудрик майже від центральної лінії втік до воріт гостей, але удар у ближній кут потягнув Білик. Не відставав від колеги й воротар «Шахтаря», упоравшись із потужним пострілом Ковальця.
Та зрештою на 82-й хвилині донеччанам вдалося вийти вперед: Петряк вирізав передачу на Михайла Мудрика, який проштовхнув м’яч під воротарем і закотив у порожні ворота, – 2:1.
Однак олександрійці не збиралися здаватися. Спочатку Калітвінцев пробив у поперечину, а на 86-й хвилині Демченко ударом здалеку в лівий кут забезпечив своїй команді нічию. 2:2 – «Шахтар» ділить очки з «Олександрією».

У середу, 2 листопада, на підопічних Ігора Йовічевіча чекає вирішальний матч групового раунду Ліги чемпіонів – у Варшаві «Шахтар» прийматиме «Лейпциг». Зустріч проходитиме на Стадіоні Війська Польського й розпочнеться о 19:45 за київським часом.

«Шахтар» (Донецьк) – «Олександрія» (Олександрія) – 2:2 (1:1)

Львів, «Арена Львів», без глядачів

Голи: 0:1 Цуріков (5), 1:1 Михайліченко (42), 2:1 Мудрик (82), 2:2 Демченко (86)

Вилучення: Тейлор (56, друге попередження)

«Шахтар»: Трубін, Тейлор, Кривцов, Матвієнко, Михайліченко, Степаненко (к) (Матвієнко, 62), Назарина, Бондаренко (Судаков, 62), Зубков (Петряк, 67), Мудрик, Сікан (Траоре, 62)
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Шахтар #Олександрія #УПЛ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...