• Головна
  • Святогірськ визволений: як місцеві чинили супротив окупантам та що чекає на місто далі, - ВІДЕО
10:58, 1 листопада 2022 р.
Надійне джерело

Святогірськ визволений: як місцеві чинили супротив окупантам та що чекає на місто далі, - ВІДЕО

Святогірськ визволений: як місцеві чинили супротив окупантам та що чекає на місто далі, - ВІДЕО

Святогірськ - місто на півночі Донецької області. Вже одного разу опинялося під контролем незаконних проросійських збройних формувань після початку Російсько-української війни у 2014 році.

І майже одразу, в межах АТО на сході України, Святогірськ було звільнено. Під час повномасштабного російського вторгнення в Україну, з наближенням лінії фронту, місто почало зазнавати обстрілів з боку російських окупантів, пише на своєму каналі в youtube військовий оглядач Роман Бочкала.

12 березня під час бойових дій отримали пошкодження приміщення Святогірської обителі та отримали поранення вимушені біженці, які проживають у монастирі. 30 травня внаслідок обстрілу міста Святогірськ було пошкоджено Святогірську лавру, загинули троє монахів, ще троє - зазнали поранень.

4 червня російським обстрілом було знищено Всіхсвятський скит. 7 червня місто тимчасово окуповано російськими загарбниками. Тодішній мер Володимир Бандура перейшов на бік окупантів і звинуватив ЗСУ у воєнних злочинах. Місто було захоплено тільки на половину, адже форсувати річку й захопити лавру російські війська так і не змогли.

“Визволителі” зруйнували сотні будинків, більша частина з яких вже не підлягає відновленню. Частина жителів загинули від обстрілів, а комусь вдалося втекти з окупації.

12 вересня 2022 року, в ході контрнаступу Збройних Сил України місто було звільнено від російських окупантів. Захисники встановили прапор України над містом Святогірськ, про що радісно сповістив головнокомандувач ЗСУ, генерал Валерій Залужний. Роман Бочкала та Олег Ерофеєв побували в місті. Біль, страждання, розруха - це єдине, що принесли росіяни в Україну, як розповіли місцеві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Святогірськ #окупація #звільнення #Бочкала
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...