• Головна
  • Окупанти стверджують, що депортували з Донбасу 150 тисяч українських дітей
09:32, 17 листопада 2022 р.

Окупанти стверджують, що депортували з Донбасу 150 тисяч українських дітей

Окупанти стверджують, що депортували з Донбасу 150 тисяч українських дітей

Окупанти неприховано рекламують примусове усиновлення українських дітей у російські родини.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

“Відомі російські мілблогери 9 листопада почали розповсюджувати багатосерійний документальний серіал про кількох українських дітей із Донбасу, яких усиновили в російські родини”, – зазначили дослідники.

У документальному серіалі стверджується, що лише у 2022 році російські чиновники евакуювали з Донбасу понад 150 тисяч дітей.

“Незрозуміло, як саме російські джерела отримують цю цифру, українські офіційні особи раніше оцінювали її в 6-8 тисяч”, – йдеться у звіті.

Лідер Чечні Рамзан Кадиров також заявив, що співпрацює з Уповноваженим РФ з прав дитини Марією Львовою-Бєловою над тим, щоб “важкі підлітки” з різних регіонів Росії та окупованих Донецької та Луганської областей були доставлені до Чечні для “профілактичної роботи” та “військово-патріотичного виховання”.

Львова-Бєлова неодноразово виступала за депортацію українських дітей і сама “усиновила” дитину з Маріуполя. Підписуйтесь на наш Tелеграм канал

“Програми примусового усиновлення та депортація дітей під виглядом програм канікул та реабілітації, ймовірно, складають основу масової російської кампанії з депопуляції, яка може бути рівнозначна порушенню Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього та передбачати ширшу групу етнічної чистки”, – зазначили в ISW.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Донбас #діти #росія #депортація
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...