• Головна
  • Окупанти вигадали, на чому заробляти у захопленому Приазовʼї: ловити кривавого молюска, що підвищує сексуальну пристрасть та ... померти
20:07, 2 лютого 2023 р.

Окупанти вигадали, на чому заробляти у захопленому Приазовʼї: ловити кривавого молюска, що підвищує сексуальну пристрасть та ... померти

Ростовські вчені встановили, що молюск-вселенець анадара (Anadara kagoshimensis) став перспективним об'єктом лову в Азовському морі.

Про це пишуть інформ-ресурси "ДНР", посилаючись на пресслужбу Азово-Чорноморської філії Всеросійського науково-дослідного інституту рибного господарства та океанографії.

"Вчені ФГБНУ" ВНИРО“ ("АзНИИРХ") встановили рекомендований обсяг видобутку (вилову) двостулкового молюска Anadara kagoshimensis в Азовському морі на 2023 рік на рівні 1,5 тис.тонни. Слід зазначити, що молюск анадара, будучи в Азово-Чорноморському басейні видом - вселенцем, являє собою перспективний об'єкт промислу, до якого проявляють інтерес рибодобувачі», - сказано в повідомленні.

"Вчені вважають, що молюск прибув в наш регіон разом з торговими судами — личинками в баластових водах. В Азії анадара вважається делікатесом: молюск володіє кровоносною системою, яка містить гемоглобін, в тканинах знайдені β-каротин, пектенол а, пектенолон, зеаксантин, діатоксантин та інші корисні речовини. Японці вважають, що анадара — найпотужніший афродизіак. Молюска часто їдять так: живу анадару розкривають ножем і зливають кров в окремий посуд, видаляють неїстівні нутрощі, залишивши тільки помаранчеве м'ясо, окремо випивають кров і з'їдають м'ясо, приправивши соком лимона", - пишуть інформ-ресурси "ДНР".

І додають, що вартість одного кг молюска досягає тисячі рублів.

"Таким чином, річний обсяг видобутку на роздрібному ринку можна оцінити в 1.5 млрд рублів", - підсумовують окупанти.

Зазначимо, що в світі кривавий молюск вважається дуже небезпечною стравою, після вживання якої можна отруїтися чи померти. Справа у тому, що ці молюски містять в собі величезну кількість бактерій і різних вірусів. Наприклад, черевний тиф, гепатит А, Е, дизентерія. І це далеко не повний список того жахливого, що міститься в цій страві. У багатьох країнах імпорт цього продукту заборонений. За статистикою, 15% з тих, хто вживає цих молюсків, заражаються одним з вищевказаних захворювань.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#ДНР #молюск #афродизіак #Азовськеморе
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...