• Головна
  • «Шахтар» в останньому матчі на зборах в Туреччині розгромив «Сараєво», - ФОТО, ВІДЕО
13:19, 9 лютого 2023 р.

«Шахтар» в останньому матчі на зборах в Туреччині розгромив «Сараєво», - ФОТО, ВІДЕО

«Шахтар» в останньому матчі на зборах в Туреччині розгромив  «Сараєво», - ФОТО, ВІДЕО

У середу 8 лютого «Шахтар» провів контрольний матч з ФК «Сараєво» (Боснія і Герцеговина).

На заключний спаринг зборів Ігор Йовічевіч випустив максимально наближений до основного склад: у воротах зіграв Анатолій Трубін, в центрі захисту – Микола Матвієнко і Валерій Бондар, а на флангах оборони – Юхим Конопля та Богдан Михайліченко. У середині поля трикутник утворили Тарас Степаненко, Артем Бондаренко та Георгій Судаков, на позиції вінгерів діяли Дмитро Криськів й Олександр Зубков, а в центрі нападу – Лассіна Траоре, інформує пресслужба донецького клубу.

«Гірники» традиційно вийшли на поле, загорнуті в прапори України, аби ще раз нагадати світу про війну, яку розв’язала і веде в нашій країні російська армія. Також перед грою команди хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих внаслідок землетрусу в Туреччині.

Розгромна десятихвилинка

Від стартових хвилин «оранжево-чорні» взяли гру під свій контроль і більшу частину часу проводили на половині поля боснійців, проте перший гольовий момент виник саме біля воріт донеччан: після подачі зі штрафного м’яч застряг на лінії воротарського, але Трубін не дозволив супернику вразити ціль. «Шахтар» продовжував планомірно тиснути на опонента і врешті досяг свого: на 28-й хвилині після комбінації партнерів м’яч опинився в Тараса Степаненка, який неймовірним за красою ударом з лівої ноги з-за меж штрафного вразив дев’ятку воріт – 1:0.

А вже за п’ять хвилин підопічні Йовічевіча подвоїли перевагу: пресингом біля чужої карної зони Зубков змусив помилитися захисника, м’яч відскочив до Траоре, і буркінієць без проблем переграв кіпера – 2:0.

І майже одразу рахунок став великим: знову пресинг, Бондаренко відбирає й пасує наліво Георгію Судакову, а той чітко кладе м’яч у дальній кут – 3:0. Ще до перерви оформити дубль міг Лассіна, проте його потужний постріл прийшовся в поперечину.

Дубль Траоре й упевнена перемога

Друга половина розпочалася не в настільки високому темпі, аж поки «гірники» не підключили гру в дотик і не провели гольову атаку: Степаненко, Судаков та Бондаренко класною комбінацією вивели сам на сам Траоре, який обвів голкіпера і вкотив м’яч у порожні ворота – 4:0. Футболісти «Шахтаря» й надалі повністю володіли ініціативою, але розігнати темп матчу їм заважали постійні паузи в грі, спричинені ушкодженнями та замінами.

«Шахтар» в останньому матчі на зборах в Туреччині розгромив  «Сараєво», - ФОТО, ВІДЕО , фото-1

У донеччан протягом тайму на полі з’явилися Дмитро Топалов, Невен Джурасек, Едуард Козік, Данило Сікан. З-поміж небезпечних моментів можна згадати удар Зубкова з правого кута штрафного (поруч зі стійкою), а суперник відповів гострим навісом зі стандартами на останніх хвилинах. Утім, голів команди вже не забивали.

«Шахтар» в останньому матчі на зборах в Туреччині розгромив  «Сараєво», - ФОТО, ВІДЕО , фото-2



4:0 – «гірники» в контрольній грі перемагають «Сараєво». Цим спарингом «оранжево-чорні» завершують програму зимових зборів у Туреччині. Завтра команда переїде до Польщі, де продовжить підготовку до поновлення сезону.

Нагадаємо, перший офіційний матч після паузи «Шахтар» проведе в Лізі Європи УЄФА з французьким «Ренном». Поєдинок відбудеться 16 лютого у Варшаві на Міському стадіоні «Легії» імені маршала Юзефа Пілсудського.

«Шахтар» (Донецьк) – «Сараєво» (Сараєво) – 4:0 (3:0)

Анталья, Mardan Sports Complex

Голи: 1:0 Степаненко (28), 2:0 Траоре (33), 3:0 Судаков (36), 4:0 Траоре (55)

«Шахтар»:
Трубін, Конопля (Козік, 71), Бондар, Матвієнко, Михайліченко (Топалов, 65), Степаненко (к), Бондаренко, Судаков (Джурасек, 69), Зубков, Криськів, Траоре (Сікан, 77)

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Шахтар #Сараєво #Туреччина #збори
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Останні новини
Оголошення
live comments feed...