• Головна
  • Том Купер: ЗСУ в районі Бахмута перейшли у контрнаступ
13:16, 20 лютого 2023 р.
Надійне джерело

Том Купер: ЗСУ в районі Бахмута перейшли у контрнаступ

Том Купер: ЗСУ в районі Бахмута перейшли у контрнаступ

Відомий австрійський воєнний експерт Том Купер проаналізував останні події на фронтах україно-російської війни в районі Бахмута.

Переклад: Микола Ковальчук під редакцією: Ростислава Семківа було оприлюднено на телеграм-каналі Аналітика: переклади і першоджерела.

"Сьогодні коротко, мені бракує часу, але бачу дедалі більше повідомлень, що свідчать про щось на зразок «загального контрнаступу» ЗСУ в районі Бахмута.

Зокрема: ЗСУ потужно бомбардує квартали на схід від вулиці Щедра (східна частина міста), також є повідомлення про знищення багатьох артилерійських установок ВСрф по всій ділянці між Покровським та Вершиною (це села на схід від Бахмута).

Власне кажучи, джерела повідомляють, що одна з артилерійських бригад ВСрф вимушена була відступити звідти як небоєздатна після втрати самохідних гаубиць «Мста-С». Схоже, один із їхніх артилерійських полків теж «прямує на вихід»…

Передусім про українське просування повідомляють із таких напрямів:

— Північ: у районі Парасковіївки;

— Схід: вздовж вулиці Патріса Лумумби;

— Південь: у районі Опитного.

Деталей поки мало, бракує надійних підтверджень з боку противника, але чимало джерел свідчать про цей «наступ». Мабуть, важливо й те, що сьогодні вранці всі пропутінські соцмережі раптом «переключилися на геополітику» — вони завжди так роблять, коли програють.

Здається також, що у росіян під Бахмутом зосталося дуже мало танків та бронемашин. Власне, більшість броньованої техніки на вчорашніх і сьогоднішніх відео або українська, або спалені рештки російської. Кажуть, танки і броньовики ВСрф було відведено після значних втрат, щоб вберегти хоч те, що зосталося. Думаю, це тому, що зараз у районі Бахмута задіяно переважно ВДВ та рештки «вагнерівців» (якщо від них іще залишилося щось).

Насамкінець, повідомляють про важкі бої в районі Берхівки: десь за 10 км від Бахмута. Кажуть, спершу росіяни захопили це село, потім українці вибили їх звідти, а тепер росіяни знову атакують…

До речі, на полі бою вперше (принаймні для мене) зʼявився бронетранспортер «Хорунжий» — серйозна українська модернізація старого БТР-60. Судячи з рослинності, його «помітили» десь у районі Кремінної.

З іншого боку, на більшості російських відео звідти можна побачити, як їхня піхота ховається в окопах, а легкі самохідні гаубиці «стріляють, де бачать». Як на мене, це анітрохи не схоже на «наступ»…", - підсумував Купер.


Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#ТопКупер #ЗСУ #Бахмут #окупанти
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Останні новини
Оголошення
live comments feed...