• Головна
  • «Шахтар» пропустив сім голів від «Феєнорду» та вилетів з Ліги Європи
23:10, 16 березня 2023 р.

«Шахтар» пропустив сім голів від «Феєнорду» та вилетів з Ліги Європи

«Шахтар» пропустив сім голів від «Феєнорду» та вилетів з Ліги Європи

У матчі-відповіді 1/8 фіналу Ліги Європи УЄФА «Шахтар» на виїзді грав із «Феєнордом».

Перша зустріч команд у Варшаві завершилася внічию – 1:1. Головний тренер «гірників» Ігор Йовічевіч зробив корективи виключно в лінії оборони: до стартового складу повернулися Юхим Конопля, Валерій Бондар та Богдан Михайліченко, пише пресслужба донецького клубу.

Результативний тиск суперника

Від перших хвилин господарі за потужної підтримки трибун «Де Кейпа» увімкнули агресивний пресинг поблизу воріт донеччан, і це досить швидко принесло їм успіх. Уже на 9-й хвилині Джаханбахш виборов м’яч на правому фланзі й відпасував у центр на Хіменеса, який пройшов двох захисників і пробив кіпера, відкривши рахунок. Тиск роттердамців лише зростав, і ось уже Трубін рятує після небезпечних ударів Лопеса та Ідрісса. Однак на 24-й хвилині донеччанам не допоміг і воротар – Кекчю з дальньої відстані поцілив саме в лівий нижній кут, подвоївши перевагу «Феєнорда».
У середині тайму «гірники» вирівняли гру та створили кілька нагод: найбільш близьким до гола був Георгій Судаков, але потужний постріл півзахисника в напрямку дев’ятки прийняв каркас воріт. А на 38-й хвилині нідерландці забили втретє: після прострілу з флангу м’яч влучив у руку Коноплі, арбітр призначив пенальті, який чітко реалізував той-таки Кекчю.

Невтішний рахунок й останнє слово за Келсі

Після перерви Ігор Йовічевіч спробував збадьорити команду замінами, максимально посиливши атакувальну лінію: на поле вийшли Джурасек, а трохи згодом Келсі, Назарина, Сікан та Петряк. Проте «Феєнорд» цього вечора був нестримний, і протягом 20 хвилин другого тайму господарі відзначилися ще чотирма голами: Ідріссі оформив дубль ударами з меж штрафного майданчика, а Джаханбахш і Даніло забивали в різні кути влучними пострілами з периметра. Залишок гри пройшов у неквапливому темпі, а на 87-й хвилині «оранжево-чорним» вдалося провести один гол – на передачу Матвієнка з глибини відгукнувся Кевін Келсі та проштовхнув м’яч під голкіпером.
У підсумку «Шахтар» поступається «Феєнорду» і завершує свій єврокубковий сезон.

У неділю, 19 березня, «гірники» на «Арені Львів» проведуть матч 18-го туру УПЛ з «Рухом». Початок о 15:00.

«Феєнорд» (Роттердам) – «Шахтар» (Донецьк) – 7:1 (3:0)

Роттердам, «Феєнорд», 37 500 глядачів

Голи: 1:0 Хіменес (9), 2:0 Кекчю (24), 3:0 Кекчю (38, пен.), 4:0 Ідріссі (49), 5:0 Ідріссі (60), 6:0 Джаханбахш (64), 7:0 Даніло (67), 7:1 Келсі (87)

«Шахтар»: Трубін, Конопля, Бондар, Матвієнко, Михайліченко, Степаненко (к) (Назарина, 54), Бондаренко (Сікан, 54), Судаков, Зубков (Петряк, 63), Криськів (Джурасек, 46), Траоре (Келсі, 54)
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Шахтар #Феєнорд #ЛигаЄвропи
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...