• Головна
  • У Львові відкрили додаткові модульні будинки для переселенців з Донеччини та Луганщини, - ФОТО
10:12, 3 квітня 2023 р.

У Львові відкрили додаткові модульні будинки для переселенців з Донеччини та Луганщини, - ФОТО

У Львові відкрили додаткові модульні будинки для переселенців з Донеччини та Луганщини, - ФОТО

На минулому тижні, у містечку для переселенців, яке було збудовано у Сихівському районі Львова додаткові модульні будинки.

Про це у своєму повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

Четверте і найбільше у Львові поселення для переселенців побудували саме за підтримки цих Великої Британії та Польщі. Участь у відкритті модульного містечка прийняли посли Великої Британії Мелінда Сіммонс та Польщі Бартош Ціхоцький.

У Львові відкрили додаткові модульні будинки для переселенців з Донеччини та Луганщини, - ФОТО, фото-1

«Крім житлових модулів, там також є кухня, душові, санвузли та дитячі кімнати. Загалом тепер у містечку житимуть 1500 людей», – зазначив Андрій Садовий.

У Львові відкрили додаткові модульні будинки для переселенців з Донеччини та Луганщини, - ФОТО, фото-2

Наприкінці візиту представники Польщі, Великої Британії та України символічно висадили платани на території містечка як символ співпраці трьох країн.

У Львові відкрили додаткові модульні будинки для переселенців з Донеччини та Луганщини, - ФОТО, фото-3

Зараз у містечку мешкають близько 800 переселенців, переважно це жінки із дітьми. Найбільше – з Донецької, Луганської та Харківської областей.

Внутрішньо переміщені особи мешкають та харчуються в містечку безкоштовно, а також за потреби отримують психологічну підтримку.

У Львові відкрили додаткові модульні будинки для переселенців з Донеччини та Луганщини, - ФОТО, фото-4

Взагалі містечко складається з двоповерхових будівель. У помешканнях є меблі, сантехніка, матраци, обігрівачі, металеві сходи. Основною перевагою містечка на Сихові є те, що там будиночки так званого коридорного типу. Люди, які живуть у модулях, виходять із кімнат не на вулицю, а у коридор, де краще зберігається тепло. У будинках також є санвузли, їдальні та можливість попрати речі.

Містечко вдалося побудувати саме за кошти Польщі та Великої Британії. Усі роботи з благоустрою, водопостачання, освітлення виконали комунальні підприємства Львова. Електропостачання допомогло облаштувати ПрАТ «Львівобленерго».

На території вже засіяли газони та облагородили простір між будиночками. Невдовзі у містечку облаштують міський город, щоб мешканці могли вирощувати та доглядати власну городину.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#переселенці #ВПО #Донеччина #Луганщина #Львів #мобільнемістечко #Садовий
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...