• Головна
  • Два голи Бондаренка принесли «Шахтарю» перемогу у матчі зі «Львовом», - ФОТО, ВІДЕО
17:49, 16 квітня 2023 р.
Надійне джерело

Два голи Бондаренка принесли «Шахтарю» перемогу у матчі зі «Львовом», - ФОТО, ВІДЕО

Фото: ФК «Шахтар»

Фото: ФК «Шахтар»

У матчі 21-го туру Прем’єр-ліги «Шахтар» приймав «Львів».

Команди зустрічалися вдруге протягом тижня – минулої середи вольову перемогу святкували «гірники» (2:1). Головний тренер донеччан Ігор Йовічевіч зробив кілька змін у складі порівняно з тим поєдинком, пише пресслужба донецького клубу.
У центрі оборони разом з капітаном Ракіцьким від перших хвилин грав Бондар, а Матвієнко знову змістився ліворуч. У центрі поля за відсутності Степаненка вийшов Назарина, на лівому фланзі півзахисту діяв Михайліченко. Також у старті з’явилися одразу 2 номінальні нападники – Сікан та Келсі.


Важливість швидкого гола

«Шахтар» розпочав зустріч без розвідки й уже на 7-й хвилині відкрив рахунок: Судаков виконав подачу з кутового на ближній кут воротарського, Ракіцький пролонгував політ м’яча далі, а Артем Бондаренко практично впритул замкнув дальню стійку – 1:0
Одразу ж міг відновити паритет Богунов, однак його удар парирував Трубін. Нагоди подвоїти перевагу «гірників» мали Гочолеішвілі та Келсі: з пострілом захисника упорався голкіпер, а венесуельський форвард трохи не влучив головою у ворота з навісу Михайліченка.
Після такого активного початку в середині тайму команди дещо скинули оберти.
Не зупинявся лише іменинник Данило Сікан, якому сьогодні виповнилося 22 роки: спочатку він пробив головою повз площину, потім виконав гострий простріл (партнери не встигли на замикання) і врешті відзначився ударом з середньої відстані – невлучно. Львів’яни ж свій момент отримали за кілька хвилин до перерви, але Бугай із непоганої позиції не поцілив у правий кут.

Переможний дубль Бондаренка й дебют Тоірова

На старті другої половини Судаков завдав фірмово небезпечного удару зі штрафного – голкіпер дістав м’яч з-під поперечини та перевів на кутовий.
Ще один перспективний стандарт узявся пробити Ракіцький: капітан закрутив під ближню стійку, але Рибка й тут урятував гостей. Зняти питання щодо результату матчу донеччанам вдалося на 75-й хвилині: Михайліченко виконав навіс із лівого флангу на дальню штангу, і Артем Бондаренко головою пробив у протилежний кут – 2:0.
Тренерський штаб «оранжево-чорних» поступово освіжав команду замінами, випустивши Траоре, Тотовицького, Очеретька й Топалова.
А на 87-й хвилині замість Михайліченка на поле вийшов Хусрав Тоіров, для якого цей матч став дебютним у складі «гірників». Решта поєдинку минула в спокійному темпі, і результат залишився незмінним.


2:0 – «Шахтар» перемагає «Львів» завдяки 2 голам Артема Бондаренка і збільшує свій відрив від найближчого конкурента до 7 очок.

22 квітня в наступному турі УПЛ на нас чекає головне протистояння українського футболу – матч «Динамо» – «Шахтар». Гра відбудеться в Києві й розпочнеться о 17:00.

«Шахтар» (Донецьк) – «Львів» (Львів) – 2:0 (1:0)

Львів, «Арена Львів», без глядачів

Голи: 1:0 Бондаренко (7), 2:0 Бондаренко (75)

«Шахтар»: Трубін, Гочолеішвілі, Бондар, Ракіцький (к) (Топалов, 80), Матвієнко, Бондаренко, Назарина, Судаков (Очеретько, 79), Михайліченко (Тоіров, 87), Сікан (Тотовицький, 71), Келсі (Траоре, 71)
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Шахтар #Львів #УПЛ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...