• Головна
  • Гол Траоре приніс «Шахтарю» перемогу у зустрічі з «Минаєм», - ФОТО, ВІДЕО
20:51, 3 травня 2023 р.

Гол Траоре приніс «Шахтарю» перемогу у зустрічі з «Минаєм», - ФОТО, ВІДЕО

Фото ФК "Шахтар"

Фото ФК "Шахтар"

У матчі 24-го туру УПЛ «Шахтар» зустрічався з «Минаєм».

Порівняно з попередньою грою головний тренер «оранжево-чорних» Ігор Йовічевіч зробив кілька змін у стартовому складі: на правому фланзі оборони вийшов Юхим Конопля, у центрі захисту – Ярослав Ракіцький, Микола Матвієнко при цьому змістився ліворуч, а у півзахисті діяв Олександр Зубков, інформує пресслужба донецького клубу.


Швидкий гол і моменти наприкінці тайму

Дебют матчу пройшов під контролем «гірників» та ознаменувався активністю Зубкова, який спочатку впав у карній зоні у боротьбі із суперником (без пенальті, на думку арбітра), а потім небезпечно пробив здалеку (вище воріт).
І все ж донеччанам вдалося відкрити рахунок у стартовому відрізку: на 12-й хвилині Бондаренко поборовся за м’яч на правому фланзі й заграв Шведа, той відпасував до штрафного, а Лассіна Траоре потужно і влучно пробив у ближній кут – 1:0.
На якийсь час суперники взяли неквапливий темп, аж поки в середині тайму Георгій Судаков не відважився на удар метрів з 20 – ужгородців врятувала штанга.
Слідом Швед пробив головою за сантиметри від поперечини, а з передачі Матвієнка міг забивати Бондаренко, проте виручив голкіпер.
Не вдалося переграти Бандуру й Коноплі, дальній постріл якого воротар витягнув з дев’ятки.
За хвилину до перерви гострий випад вдався і закарпатцям: після удару Немчанінова м’яч від поперечини опустився за лінію воріт – рефері сигналізував, що гола не було.

Гольові шанси без забитих м’ячів

На старті другої половини протистояння нападу «Шахтаря» та Олександра Бандури продовжилося. Зубков зліва увірвався до штрафного й з паса Траоре бив низом у дальній кут – голкіпер дотягнувся.
Одразу ж Судаков завдавав удару з-за меж карної зони – знову сейв воротаря «Миная». Мав свій шанс оформити дубль і Траоре, та після кутового не зумів як слід пробити з близької відстані.
На екваторі тайму темп гри дещо збили заміни: у складі «гірників» на поле вийшли Тотовицький, Гочолеішвілі, Михайліченко та Келсі.
Венесуельський форвард одразу міг відзначитися, проте не пішов на простріл Тотовицького. Два чудові моменти «оранжево-чорні» створили після кутових: спочатку Матвієнко безпосередньо ударом з правого корнера закрутив м’яч під ближню штангу – Бандура зреагував, а після подачі зліва Бондаренко з кількох метрів не зміг замкнути скидання від Тотовицького.


1:0 – «Шахтар» мінімально перемагає «Минай» і залишається на першій позиції в турнірній таблиці чемпіонату України, маючи 59 очок.
У наступному турі УПЛ «гірники» в неділю, 7 травня, гратимуть на виїзді з «Олександрією». Початок матчу о 15:00.

«Шахтар» (Донецьк) – «Минай» (Ужгород) – 1:0 (1:0)

Минай, «Минай», без глядачів

Гол: 1:0 Траоре (12)

«Шахтар»: Трубін, Конопля, Бондар, Ракіцький (Михайліченко, 70), Матвієнко, Бондаренко, Степаненко (к), Судаков (Назарина, 90), Швед (Гочолеішвілі, 70), Зубков (Тотовицький, 62), Траоре (Келсі, 70)
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Шахтар #Минай #УПЛ
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...