• Головна
  • Чому NAC і глутатіон важливі для здорової імунної системи?
Новини компаній
17:00, 9 червня 2023 р.

Чому NAC і глутатіон важливі для здорової імунної системи?

Новини компаній

N-ацетил L-цистеїн (NAC) є сильним антиоксидантом і може бути вироблений із природних продуктів. Нещодавно NAC відкрився з іншого боку і показав позитивний вплив на імунну систему, що стало справжнім відкриттям.

Якщо вводити у свій раціон нижченаведені продукти, які багаті на сірку, то рівень глутатіону буде в нормі. Якщо цього для вашого організму не вистачає, то потрібно звернутися до лікаря, щоб той виписав вам додаткові добавки.

Багаті сіркою фрукти та овочі:

  • авокадо
  • брокколі
  • капуста
  • цвітна капуста
  • часник
  • грейпфрут
  • Кале
  • цибуля
  • помідори

Чимало цистеїну є у курці, індичці, йогурті, сирі, яйцях, насінні соняшнику та бобових. NAC - це добавка, яка зачасту приймається для того, що підвищити рівень глутатіону. Ацетилцистеїн купити можна у спеціалізованих магазинах.

Прихильники вважають, що NAC/глутатіон може бути корисним при таких станах.

Імунна система та інфекції

Здорова імунна система є ключовим фактором у боротьбі з небезпечними патогенами, з якими ми зустрічаємося щодня, такими як віруси, бактерії і грибки. На ефективність імунітету можуть впливати різні фактори вашого способу життя, включаючи фізичну активність, режим сну, харчування та стрес.

Наукові дослідження також підтверджують важливу роль глутатіону в підтримці імунної системи. Глутатіон, який природно виробляється в організмі, особливо в печінці, відіграє ключову роль у підготовці білих кров'яних клітин, таких як лімфоцити, для боротьби з інфекціями та хворобами.

Здоров'я органів дихання

У людей, які мають проблеми з легенями або ж курять на постійній основі розвивають хронічні захворювання. І хоча існують ліки, які допомагають легше дихати, але більшість людей надають перевагу більш природним методам лікування.

Зачасту ліки, які видають по рецепту мають у своєму складі NAC, а він є одним із найпоширеніших елементів. У той час як NAC приймають як добавку всередину, є пероральний розчин, який використовують в небулайзері в спеціалізованих аптеках.

Здоров'я печінки

Печінка — один із найважливіших органів в організмі, який відповідає за видалення крові з потенційно хімічних речовин. NAC сприяє захисту печінки від токсинів, таких як ацетамінофен (ацетамінофен), алкоголь та інші хімічні речовини навколишнього середовища. Також, цей процес сприяє формуванню внутрішньоклітинного глутатіону, що дозволяє печінці очищати організм від шкідливих хімічних сполук.

Люди, які на постійній основі вживають ацетамінофен (тайленол, парацетамол) від хронічного болю, повинні бути в курсі про те, що такі дії можуть давати додаткове навантаження на печінку, а також зменшувати рівень глутатіону. Щоб нормалізувати роботу печінки, не забувайте приймати NAC або N-ацетил-цистеїну.

Контроль рівня цукру в крові

Результати досліджень, які були опубліковані в Американському журналі серцево-судинних препаратів засвідчили, що серця людей, які хворіють на діабет, краще захищені, які пацієнти приймають NAC. Дослідники виокремили “NAC може мати потужний потенціал для захисту серця хворого на діабет, якому загрожує інфаркт міокарда, через інгібування окисного стресу…” 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...