• Головна
  • Освітні локації на базі гуманітарних штабів Донеччини для дітей-переселенців будуть працювати і влітку
15:24, 19 червня 2023 р.

Освітні локації на базі гуманітарних штабів Донеччини для дітей-переселенців будуть працювати і влітку

Освітні локації на базі гуманітарних штабів Донеччини для дітей-переселенців будуть працювати і влітку

Почалися канікули, але освітні локації, які були створені у цьому році на базі гуманітарних хабів для тимчасових переселенців з Донеччини у багатьох регіонах країни, продовжуватимуть свою діяльність. Організована робота 143 літніх освітніх шкіл, що працюватимуть влітку в режимі онлайн.  

Про це розповіла на брифінгу директорка департаменту освіти і науки Донецької облдержадміністрації Тетяна Сідашева.  

Вона нагадала, що на території області створено і працюють 21 освітній консультаційний пункт (як у деокупованих Лиманській та Святогірській громадах, так і на тилових територіях). Географію подібних пунктів у цьому році було розширено за межі області - протягом останніх трьох місяців департамент освіти і науки разом з територіальними громадами відкрили 52 освітні локації у гуманітарних штабах в різних регіонах України. Багато таких локацій, як, відповідно, і хабів, сконцентровано у містах Дніпро (14) та Київ (8). 

- Саме на таких освітніх локаціях працюють педагогічні працівники для того, щоб можна було надавати консультацію дітям з деяких предметів, проводити позашкільні заходи. Ці локації не перестануть працювати і влітку, - розповіла Тетяна Володимирівна. - Ми вже організували роботу 143 літніх освітніх шкіл, які працюють в режимі онлайн. 

Велику увагу приділятимуть підготовці дітей до першого класу, бо через безпекові умови не було можливості організувати роботу дошкільної освіти, і тому майбутні першачки зараз потребують особливої турботи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Донеччина #переселенці #хаби #діти #освіта
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...