• Головна
  • На тимчасово окупованій території Донеччини почали відстрілювати безпритульних собак
15:14, 21 червня 2023 р.
Надійне джерело

На тимчасово окупованій території Донеччини почали відстрілювати безпритульних собак

На тимчасово окупованій території Донеччини почали відстрілювати безпритульних собак

Окупантська влада в Маріуполі ініціювала кардинальне вирішення проблеми безпритульних тварин і почала відстрілювати бродячих собак.

Такої інформацією поділився у своєму Телеграм-каналі радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

"Зранку запустили збір повідомлень, а вже пообідні групи військових провели відстріл. Живодери у ставленні до всього. До людей та тварин", — написав він 19 червня.

Нагадаємо, в серпні минулого року в окупованому Маріуполі постало питання, щодо належної ексгумації тіл з місць хаотичного поховання. Проблема загострилась ще і через те, що “бродячі собаки у пошуках їжі розкопували у Приморському районі могили невідомих маріупольців, які загинули через обстріли", - повідомляла Міська рада Маріуполя.

Жителі тимчасово окупованих Донецька, Горлівки та інших міст періодично скаржаться на кількість і агресивну поведінку безпритульних тварин в містах поблизу фронту і розповідають, як іноді намагаються соціалізувати тварин.

“За моїми спостереженнями, мешканці кожного під’їзду кожної багатоповерхівки утримують, годують, лікують як мінімум одного собаку та 5-6 котів. Але ж тварини мають звичку розмножуватися, і проблема, куди дівати цуценят та кошенят, постає періодично. От саме зараз до мого під’їзду люди ходять на “смотрини”, бо наша утриманка напіввівчарка Василівна принесла шістьох дитинчат. Сподіваюся, всіх розберуть”, - каже пані Раїса, що вимушено мешкає в одному з прифронтових районів Горлівки.

У Фейсбук-групі “Взаимовыручка в Донецке” нещодавно з’явився допис, у коментарях до якого люди скаржаться на безпритульних тварин, та господарів, які не стерилізують своїх улюбленців та викидають цуценят на вулицю. Сплеск обговорення викликав допис донеччанки, яка пише, що на смітнику біля будинку її матері на Текстильщику викинули десятьох  цуценят, які як підросли, то почали агресивно ставитись до людей. За словами дописувачки, жителі прилеглих будинків звертались до так званої місцевої “влади” по допомогу, але вона переадресувала питання до муніципального  підприємства  «Тварина у місті».

КП «Тварина у місті» зареєстроване у "ДНР" у 2014 році. До компетенції підприємства відноситься вилов, стерилізація та вакцинація безпритульних собак у Донецьку. Тільки у 2021 році КП прийняло понад 2,3 тис. заявок від громадян на ці дії, але скільки з них виконало - не відомо. При цьому, як пишуть інформ-ресурси окупованої Донеччини, місцева “влада” обіцяє, що виловлювати планують лише собак, які проявляють агресію до людей. 

Валерія Полякова

.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#ДНР #собаки #відстріл
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...