• Головна
  • “Ми вмиваємось кров’ю": Пригожин піддав нищівної критики план та сенс так званої СВО
16:27, 23 червня 2023 р.
Надійне джерело

“Ми вмиваємось кров’ю": Пригожин піддав нищівної критики план та сенс так званої СВО

“Ми вмиваємось кров’ю":  Пригожин піддав нищівної критики план та сенс так званої СВО

Так звана “спецоперація” була розпочата заради відзнаки Маршала для Шойгу, наказ про це був підписаний завчасно.

Про це у своєму інтерв’ю заявив власник ПВК “Вагнер” Євген Пригожин.

За його словами, “спецоперація”, яку розпочала російська федерація проти України 24 лютого 2022 року, була погано організована. Солдати, які їхали на завдання захопити Київ та інші області України, не знали, куди їх везуть, та у чому полягає конкретне завдання. Як наслідок, це призвело до багатої кількості жертв з російської сторони.

“З 2014 по 2022 роки бюджет окупованого Донецьку розпилювався та розкрадався, для президента російської федерації, для ФСБ, а також для місцевих олігархів - це люди, які обкрадали бюджет людей, які знаходились тоді на тимчасово окупованих територіях. На цих територіях були  організовані корпуса  так званої “народної міліції” для того, щоб у разі входу ЗСУ, вони могли дати “гідну” відсіч. Проте по факту там знаходилась мінімальна кількість бійців, а кошти, які виділялись на так звані корпуси розпилювались “місцевою організацією,” - сповідається Пригожин в інтерв’ю.

“Українці мали угруповання, яке знаходилося на кордоні з територією Донбасу. Це угруповання складалося з різних добровільних націоналістичних формувань, а також чинної армії ЗСУ. Ми били по них, вони били по нас. Це відбувалося всі ці довгі вісім років, - розкриває карти окупант. -  Коли Путін 24 лютого оголосив про початок воєнної “спецоперації”, на території Донецька не відбулося жодних змін, проте зараз міністерство оборони російської федерації намагається  обдурити і російське суспільство, і навіть їхнього головнокомандувача президента росії  путіна, розповідаючи про те, що зі сторони України була шалена агресія, та українці разом з усім блоком НАТО намагаються напасти на територію рф”.

Пригожин також додає, що коли прийшов Шойгу на пост генерала армії, солдати не готувалися та не проходили відповідну кількість навчань, армія рф  була настільки непідготовлена до реальних бойових задач, що вести хоч якісь воєнні дії російські військові не могли. Солдати не могли сказати свою думку, не було кваліфікованого командування, зброї, - ось з такими проблемами російська армія зустрілась у лютому 2022 році. Плани майбутніх бойових дій малювали люди, які не тримали навіть зброї в руках.

Головний вагнерівець вважає, що наступ ганебно спланували люди, котрі розрахували, що зіграють на розгубленості українців та української армії. Війна потрібна була Росії для отримання чергових  нагород для головнокомандувачів російської армії, для піару, щоб показати іншим європейським країнам “потужність російської армії”. А також війна була потрібна олігархам, які по суті зараз керують російською федерацією. І ще -  для призначення так званого президента України Віктора Медведчука.

Під час початку “воєнної операції” Шойгу вивів з ладу більшу частину боєздатної армії, через те, що солдати не знали куди летять, і що їм робити. Проте українська розвідка знала та була готова зустріти окупантів, через що тисячі російських солдат було знищено за короткий проміжок часу.

Військові командувачі рф розмовляли тільки по телефону, але не проводили збори, щоб спланувати свої дії. Країни Африки були в шоці від ганебної поразки під Києвом  “другої армії світу”, та неодноразово телефонували Шойгу, аби спитати, чому так сталося. 

Пригожин у своєму інтерв’ю заявив, що генералу Герасимову не вистачило “мужності“ застосувати ядерну зброю та запустити у Варшаву. А також він шокований втратами  російських ракет, які летіли без точних координат, без розвідки, які у свою чергу влучали у цивільних “російських”  людей на території Луганської та Донецької областей.

Пригожин розвінчав і міфи про знищення західної техніки: “Ми вмиваємось кров’ю”, російська армія відступає в Херсонській області. А все, що може зробити керівництво,  - казати, що все відвойовано”.

Валерія Полякова





Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Пригожин #СВО #Донбас
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...