• Головна
  • Вуса, лапи та хвости: переселенки з Донеччини евакуювали 80 котів та 6 собак, - ФОТО
18:56, 23 червня 2023 р.
Надійне джерело

Вуса, лапи та хвости: переселенки з Донеччини евакуювали 80 котів та 6 собак, - ФОТО

Вуса, лапи та хвости: переселенки з Донеччини евакуювали 80 котів та 6 собак, - ФОТО

Тетяна Керносенко та її донька Оксана евакуювались із Костянтинівки Донецької області у село Станіславчик Черкаської області разом зі своїми тваринами: 80 котами та шістью собаками.

Про це написало видання «Вісімнадцять три нулі». 

Враховуючи, скільки тварин було у переселенок, орендувати житло не вийшло, тому родина Керносенків придбала власний дім у селі Станіславчик, зазначають журналісти. 

Оксана – зооволонтерка вже більше ніж 11 років. Як розповідає жінка, перше кошеня у неї з’явилось у 2 роки, й все подальше життя вона мала котів. Окрім турботи про своїх, Оксана багато підбирала котів з вулиці.

Як наголошують журналісти, після повномасштабного вторгнення Оксана з батьками почали замислюватися про вимушений переїзд. Спочатку шукали житло у Червоній Слободі Черкаської області, звідки родом тато волонтерки. Там нині проживає його брат зі своєю родиною. 

З Донецької області тварин вивозили окремим бусом. Разом з пів сотнею своїх тварин, серед яких також було 6 собак, жінка вивезла сім батьківських котів та ще 15 котів, які утримувала інша волонтерка. Дорогою, за словами Оксани, військові передали їй ще одного котика. 

Собаки живуть у вольєрах для свійських тварин. Що стосується котів, то хтось у будинку, а інші – у спеціальних вольєрах. Взимку тварин переводять у літню кухню, де є піч. У майбутньому, родина планує збудувати більший вольєр для котів. 

Зазначимо, що місто Костянтинівка знаходиться за 20 кілометрів від Бахмута. Місто під постійними обстрілами з боку російської армії, починаючи з літа минулого року.

Данило Вінниченко

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Донеччина #переселенки #собаки #коти #евакуація
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Останні новини
Оголошення
live comments feed...