• Головна
  • Інформатор російських окупантів, який шпигував за артилерією ЗСУ під Авдіївкою, отримав 10 років тюрми
17:25, 27 червня 2023 р.

Інформатор російських окупантів, який шпигував за артилерією ЗСУ під Авдіївкою, отримав 10 років тюрми

Інформатор російських окупантів, який шпигував за артилерією ЗСУ під Авдіївкою, отримав 10 років тюрми

Служба безпеки зібрала доказову базу на жителя Мирнограда Донецької області, який шпигував за артилерією ЗСУ під Авдіївкою.

Про це йдеться на сайті СБУ.

Насамперед зловмисник намагався виявити і "злити" окупантам місця дислокації особового складу ЗСУ, а також артилерійські позиції та логістичні шляхи українських військ на Авдіївському напрямку.

За інформацією спецслужби, після початку повномасштабного вторгнення Росії шпигун публікував у російських соцмережах антиукраїнські коментарі і так потрапив у поле зору загарбників - наприкінці 2022 року зловмисника залучив до негласної співпраці проти України представник підконтрольного загарбникам "розвідуправління ДНР". 

В СБУ повідомили, що інформатор обходив прифронтову територію Покровського району та приховано фіксував локації українських захисників. Зібрані відомості переправляв на тимчасово окуповану частину Донеччини через телеграм.

Спецслужба затримала зловмисника цьогоріч у лютому під час контрдиверсійних заходів. 

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисника винним за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Донеччина #СБУ #Авдіївка #інформатор
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...