• Головна
  • В «Дії» зареєстровано вже майже пів мільйона заяв про пошкоджене чи зруйноване майно внаслідок повномасштабної війни
19:16, 19 липня 2023 р.

В «Дії» зареєстровано вже майже пів мільйона заяв про пошкоджене чи зруйноване майно внаслідок повномасштабної війни

Станом на сьогодні, 19 липня, громадяни України залишили через «Дію» 468 тисяч повідомлень про пошкоджене чи зруйноване майно внаслідок повномасштабної війни. Цю цифру озвучив міністр цифрової інформації Михайло Федоров під час пресбрифінгу у Бучі.

Про це повідомляє hromadske на своєму інтернет-ресурсі. 

Із 468 тисяч заяв по Україні органи місцевого самоврядування верифікували 160 тисяч заявок, додала заступниця міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександра Азархіна.

«Також українці вже подали 27 тисяч заявок про виплати за пошкоджене майно. Заяви надходять через «Дію», нотаріусів, ЦНАПи. Інформацію верифікує спеціальна міська комісія, наразі вже сформовано понад 500 таких комісій. Більш як 10 тисяч заявок на виплати зараз опрацьовуються. Відомо, що понад тисяча людей уже отримали гроші за пошкодження майна», - йдеться у повідомленні.

Наразі за програмою «єВідновлення» є можливість отримати до 200 тисяч гривень на відновлення пошкодженого майна, хоча в уряді розглядають збільшення цього ліміту через інші механізми.

Зазначимо, що раніше в межах програми «єВідновлення» запустили виплати для ремонту пошкодженого житла. Понад 1400 українців вже отримали кошти, щоб відновити домівки.

Данило Вінниченко

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#єВідновлення #майно #Дія
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...