• Головна
  • Психіатрична лікарня Маріуполя відтепер повноцінно працює у Києві
22:29, 25 липня 2023 р.

Психіатрична лікарня Маріуполя відтепер повноцінно працює у Києві

Психіатрична лікарня Маріуполя відтепер повноцінно працює у Києві

Маріупольська психіатрична лікарня повністю відновила роботу – заклад переїхав до Києва. У вересні минулого року медичну установу релокували, до липня 2023 лікарі надавали амбулаторну допомогу і працювали на виїзді, а також в цей час тривав ремонт приміщень. 

Про це повідомив очільник Донецької ОВА Павло Кириленко на своїй сторінці у фейсбук. 

За словами голови ОВА, тепер у закладі працюють диспансерне психоневрологічне відділення на 40 відвідувань в зміну, центр психологічної допомоги, змішане психіатричне відділення з денним перебуванням та стаціонарне психіатричне відділення на 25 ліжок з палатою інтенсивної терапії.

«Надання стаціонарної допомоги ми відновили з 19 липня 2023 року. Увесь цей час проводився ремонт у виділених приміщеннях. Одночасно на першому поверсі лікарі приймали пацієнтів, а також надавали допомогу вдома. Отже, робота не переривалася ні на день», - зазначає в.о. директора КНП «Психіатрична лікарня м. Маріуполь» Ілона Кислицька. 

За інформацією ОВА, у лікарні надають реабілітаційні послуги, психіатричну, психологічну, психотерапевтичну допомогу, є й вузькі спеціалісти (невролог, терапевт, стоматолог і гінеколог). 

У своїй роботі лікарі орієнтуються на Всеукраїнську програму ментального здоров’я «Ти як?». Також передбачена реабілітація захисників. До фахівців можуть звертатися і дорослі, і діти.

Зараз у медзакладі працюють 15 лікарів і 12 медсестер, є четверо інтернів з Донецького медуніверситету, але планується збільшити кількість персоналу – до лікарні повертаються фахівці, у тому числі й ті, хто раніше виїхав за кордон. Відповідно, зростатиме і кількість людей, які зможуть отримувати тут допомогу, пояснюють чиновники.

«Лікарі закладу є особами з числа ВПО. Практично всі вони працювали до 24 лютого 2022 року в цій лікарні, й багато хто – майже 40 років. Загалом колектив лікарні налічує 75 осіб», - додає керівниця закладу І.Кислицька. 

«За нашими лікарями йдуть пацієнти, які раніше мешкали у м. Маріуполі й були під доглядом фахівців закладу, - пояснює пані Ілона. - Виїхавши з Маріуполя і набувши статусу ВПО, ці громадяни мешкають у різних областях України». Тому у лікарні надають допомогу маріупольцям, які опинились в інших містах країни – в нагоді стають телемедицина та онлайн-консультації. 

Сьогодні звернутися до лікарні може будь-хто з громадян України, який потребує допомоги – психологічної, психотерапевтичної й психіатричної, наголошують в закладі.

Телефон реєстратури: (066) 851-26-54.

Телефон приймальної: (095) 356-69-98.

Поштова адреса: 03179, місто Київ, вулиця Чорнобильська, 13-Б.

Зазначимо, що лікарня до повномасштабного вторгнення рф працювала у місті Маріуполі. З 1 вересня 2022 року було відновлено надання амбулаторної допомоги та функціонування виїзної психіатричної мультидисциплінарної команди, яка обслуговувала пацієнтів вдома. 

Данило Вінниченко




Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Психіатрична лікарня Маріуполя #релокація #Київ #ПавлоКириленко
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...