• Головна
  • «Шахтар», граючи у меншості, не зміг втримати перемогу у матчі «Вересом», - ФОТО, ВІДЕО
20:37, 2 серпня 2023 р.
Надійне джерело

«Шахтар», граючи у меншості, не зміг втримати перемогу у матчі «Вересом», - ФОТО, ВІДЕО

Фото: ФК "Шахтар"

Фото: ФК "Шахтар"

У 2-му турі УПЛ «Шахтар» у Рівному зустрічався з «Вересом».

Головний тренер «гірників» Патрік ван Леувен зробив єдину вимушену заміну в стартовому складі порівняно з попередньою грою з «Металістом 1925», тож у центрі оборони замість травмованого Валерія Бондаря вийшов 20-річний Едуард Козік, повідомляє пресслужба донецького клубу.


Матвієнко знов забиває першим, Бондаренка вилучають

Футболісти «Шахтаря» вже на 5-й хвилині могли провести швидкий м’яч, але Паст врятував господарів після удару головою у виконанні Сікана.
Слідом за цим гострий простріл Кащука у воротарський на Траоре останньої миті перервав захисник, а той же Сікан зі штрафного пробив над поперечиною. Непогану нагоду мав Зубков, який бив другим темпом із розвороту, але м’яч пролетів за сантиметри від дев’ятки.
Основні події розгорнулися на останніх хвилинах тайму. Спочатку команди обмінялися моментами: Дахновський із вигідної позиції влучив у блок Гочолеішвілі, а Криськів з гострого кута пробив вище воріт. І все ж відкрити рахунок вдалося саме «гірникам»: на першій компенсованій хвилині Топалов заробив штрафний на лівому фланзі, а Микола Матвієнко швидко розіграв його, завдавши влучного удару по воротах рівнян – 0:1.
У наступному епізоді «оранжево-чорні» несподівано залишилися в меншості: за фол проти Сікейри червону картку від арбітра отримав Артем Бондаренко.


Тайм удесятьох і втрачена перемога

У перерві Патрік ван Леувен зробив 2 заміни: замість Гочолеішвілі та Зубкова на полі з’явилися Мар’ян Фарина й Олег Очеретько. Трохи згодом увійшов до гри Богдан В’юнник. Старт другої половини видався доволі нервовим: гравці обох команд багато фолили, і рефері за пів тайму показав 6 жовтих карток. «Верес», маючи чисельну перевагу, активно йшов уперед, і якщо постріл Яго пролетів над воротами, то на 62-й хвилині після подачі з кутового Шевченко заштовхав м’яч у сітку донеччан, зрівнявши рахунок.
Тепер уже гості перехопили ініціативу, дедалі частіше турбуючи захист рівнян. Гарний шанс відзначитися мав Криськів, але після прострілу Сікана не влучив у площину. Матвієнко небезпечно бив головою з навісу Топалова – теж повз ціль. У відповідь Шевченко потужно пальнув з лінії штрафного – Дмитро Різник потягнув м’яч з-під поперечини. Тренерський штаб донеччан кинув у бій новачків – Педріньйо та Деніла Кастілло.
Еквадорець одразу показав свої здібності, на швидкості накрутивши кількох опонентів, проте продовжити атаку через партнерів не вийшло. Заключний відрізок матчу пройшов у боротьбі, утім організувати результативний фінальний штурм жодній з команд не вдалося: лише на останніх секундах Шестаков з кількох метрів пробив до рук Різника. 1:1 – «Шахтар» грає внічию з «Вересом».

6 серпня на «гірників» чекає благодійний матч на підтримку народу України з «Тоттенгемом» у Лондоні. Гра відбудеться на домашній арені англійського клубу – стадіоні «Тоттенгем Готспур» і розпочнеться о 16:00 за київським часом.

«Верес» (Рівне) – «Шахтар» (Донецьк) – 1:1 (0:1)

Рівне, «Авангард»

Голи: 0:1 Матвієнко (45+1), 1:1 Шевченко (62)

«Шахтар»: Різник, Гочолеішвілі (Фарина, 46), Козік, Матвієнко (к), Топалов, Криськів (Кастілло, 84), Бондаренко, Зубков (Очеретько, 46), Сікан, Кащук (В'юнник, 59), Траоре (Педріньйо, 84)

Вилучення: Бондаренко (45+2, пряма червона картка)
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Шахтар #Верес #УПЛ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Останні новини
Оголошення
live comments feed...