• Головна
  • Стало відомо, на скільки відтермінована ідентифікація в Ощадбанку переселенців, зареєстрованих до 24 лютого 2022 року
16:54, 3 серпня 2023 р.
Надійне джерело

Стало відомо, на скільки відтермінована ідентифікація в Ощадбанку переселенців, зареєстрованих до 24 лютого 2022 року

Стало відомо, на скільки відтермінована ідентифікація в Ощадбанку переселенців, зареєстрованих до 24 лютого 2022 року

На який термін призупинене проходження фізичної ідентифікації внутрішньо переміщеними особами, які отримали цей статус до 24 лютого 2022 року.

Про це розповіла під час брифінгу начальник філії Донецьке обласне управління АТ «Ощадбанк» Ганна Прасол.

Нагадаємо, 12 липня на минулому брифінгу Ощадбанком було проінформовано мешканців Донецької області щодо поновлення ідентифікації внутрішньо переміщених осіб, які були зареєстровані до 24.02.2022 року, але з того часу ситуація змінилась і проведення фізичної ідентифікації клієнтів банку - ВПО, які були зареєстровані до 24.02.2022, тимчасово призупинено. Відповідно, на брифінгу і було подано оновлену інформацію.

Після скасування карантину 30.06.2023 року, Ощадбанк почав надсилати клієнтам смс з текстом повідомлення про те, що необхідно звернутися до 1 вересня 2023 з паспортом до будь-якого відділення Ощадбанку, а якщо клієнт не звернеться до банку, картки будуть заблоковані. Але зараз ці повідомлення вже не актуальні і з`являтися до 1 вересня з паспортом до будь-якого відділення банку вже не потрібно.

Як розповіла Ганна Прасол, за результатами проведення засідання Координаційного штабу з питань внутрішньо переміщених осіб під головуванням  віцепрем'єр-міністра - міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук зазначену проблему було вирішено таким чином. 

Що стосується клієнтів банку, які отримують пенсію на звичайну картку або електронне пенсійне посвідчення, то прийняте рішення про відтермінування проходження фізичної ідентифікації терміном на шість місяців

Для тих клієнтів з внутрішньо переміщених осіб, які отримували тільки соціальну допомогу, проведення фізичної ідентифікації взагалі скасовано

Клієнти, які отримують пенсію, після закінчення терміну шість місяців будуть обов`язково повідомлені додатково про подальше рішення і необхідні кроки.

Ганна Прасол також наголосила, що данні норми врегулюються і будуть внесені у постанови Кабінету міністрів України.

Ще раз зазначаємо, що вся ця інформація стосується тільки тих внутрішньо переміщених осіб, хто отримав цей статус ще до 24.02.2022 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Ощадбанк #картки #переселенці #пенсії #ідентифікація
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...