• Головна
  • Чи можна заряджати смартфон неоригінальною зарядкою?
Новини компаній
13:00, 4 серпня 2023 р.

Чи можна заряджати смартфон неоригінальною зарядкою?

Новини компаній

Якщо в сім’ї кілька смартфонів, чи можна користуватися одним адаптером для зарядки всіх? Або краще підключати тільки оригінальні пристрої?

Можливо ви і не задавалися собі цим питанням, але якщо у сімʼї є декілька смартфонів різних моделей, то чи правильно і, головне, безпечно поповнювати заряд акумулятора не оригінальною зарядкою? Чи відрізняється зарядка для айфона та зарядка на звичайний андроїд розберемося нижче.

Чи можна заряджати смартфон неоригінальною зарядкою? , фото-1

Чи можна заряджати смартфон неоригінальною зарядкою?

У більшості випадків це робити можна, тому що сумісність телефона та зарядки взагалі не залежить від того чи зроблема вона тією ж компанією, що і ваш гаджет. А якщо ваш смартфон має підтримку для бездротової зарядки, то сам виробник велів поповнювати заряд від продуктів інших фірм. Адже стандарт бездротової зарядки Qi – відкритий і загальнодоступний, і зарядні пристрої за цією технологією може випускати хто - завгодно.

Це ж твердження підходить і до провідних зарядок. Все регулювання відбувається за загальноприйнятими стандартами. Нічого смертельного не відбудеться, якщо ви будете заряджати iPhone кабелем Lightning від несертифікованого виробника. Єдиний нюанс, який може виникнути, так це те, що на екрані може зʼявитися напис «Даний кабель або аксесуар не сертифікований» і зарядка не буде йти, але ця проблема має швидке вирішення: відключіть і знову підключіть шнур і все буде добре. Такі зарядки зачасту коштують в два рази дешевше за оригінальні.

Якщо ви хочете, щоб кошти від купівлі зарядок йшли до Apple, ви можете купувати блоки з кабелями від сертифікованих виробників: зазвичай вони дешевші за оригінали, але дорожчі за авторитетні китайські бренди. При цьому не буде абсолютно ніяких неприємних написів. Те саме стосується зарядки iPad. Смартфони Samsung можна заряджати за допомогою адаптерів і кабелів Huawei. Або USB-кабель для передачі даних від ПК. Чому – читайте нижче.

А що, якщо адаптер буде занадто потужним?

Акумулятори мобільних пристроїв споживають стільки енергії, скільки їм потрібно для зарядки, або менше, але не більше. Для цього вони оснащені контролером, який стежить за цим. З моменту прийняття стандарту USB-зарядки в 2007 році всі виробники мобільних телефонів дотримуються цієї практики.

Якщо у характеристиках неоригінального адаптера зазначена потужність 33 Вт, а ваш смартфон не є новим та не підтримує стандартів швидкої зарядки, то це не є проблемою. Це через те, що 33 Вт — це максимальна потужність, яку може видавати цей адаптер. Якщо вашому пристрою потрібно тільки 10 Вт, то ніяких проблем не буде — він отримає ті самі 10 Вт. Проте, якщо ви підключите гаджет з великою батареєю та підтримкою швидкої зарядки до 10-ваттного адаптера, то заряджання може зайняти більше часу, ніж виробник обіцяв. В будь-якому випадку, ваш пристрій все одно зарядиться.

В яких випадках проблеми все ж можуть виникнути?

Сучасні літієві батареї вже мають вмонтований контролер живлення, який і відстежує те, як відбувається зарядка. Він може відʼєднувати зарядку, якщо напруга перевищуватиме визначену межу, обмежити струм та здійснити ряд інших дій для безпечної подачі енергії. Якщо у вашому телефоні невідомий, слабкий акумулятор, то він легко може перестати працювати після контакту з неоригінальною зарядкою. Памʼятайте про це.

У разі виникнення будь-яких проблем під час зарядки вашого смартфона, рекомендується використовувати лише оригінальну зарядку, яка відповідає специфікаціям вашого пристрою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Останні новини
Оголошення
live comments feed...