• Головна
  • Шлях до нового життя: як отримати дозвіл на проживання в Австрії
Новини компаній
12:30, 4 серпня 2023 р.

Шлях до нового життя: як отримати дозвіл на проживання в Австрії

Новини компаній

Поселення в Австрії призначене для людей, які планують залишитися в цій європейській країні на термін більше 6 місяців. Власник ВНЖ стає податковим резидентом цієї країни. Він та його сім'я можуть проживати в Австрії, користуватися соціальним та медичним обслуговуванням.

ДОВІДКА! За кількістю виданих карток із видом на проживання країна посідає 13-те місце у Європейському союзі.

Шлях до нового життя: як отримати дозвіл на проживання в Австрії, фото-1

Як подати заяву на отримання посвідки на проживання в Австрії?

Австрія пропонує різні види на проживання як для заявників, так і для їхніх сімей. Вид на проживання завжди видається з певною метою, або для роботи, або для навчання.

Для початку потрібно буде подати заяву на отримання ВНЖ в Австрії через найближче посольство чи консульство. ВНЖ зазвичай видається посольством Австрії у країні походження заявника. Однак є кілька винятків із цього правила, таких як власники візи D, члени сімей громадян Австрії, ЄЕЗ та Швейцарії, а також громадяни країн, які не входять до ЄС, які подають заяву на отримання дозволу на проведення досліджень.

Шлях до нового життя: як отримати дозвіл на проживання в Австрії, фото-2

Залежно від громадянства та типу візи вимоги до подання заяви можуть відрізнятися, але більшість частково збігаються. Для подання заяви на отримання посвідки на проживання заявники повинні надати таке:

  • дійсний паспорт;
  • свідоцтво про народження;
  • фотографія паспортного розміру;
  • підтвердження проживання в Австрії;
  • підтвердження наявності медичного страхування;
  • підтвердження наявності достатніх фінансових коштів;
  • свідоцтво про шлюб, свідоцтво про розлучення, свідоцтво про смерть, свідоцтво, що підтверджує спорідненість з іншою фізичною особою.

Види ВНЖ в Австрії

Вид на проживання без права на трудову діяльність

Заявник повинен відповідати декільком умовам, що стосуються його фінансового благополуччя, умов життя, знання німецької мови та медичного страхування. Серед умов можна виділити такі:

  • дохід у розмірі 2000 євро на місяць на кожного члена сім'ї;
  • банківський рахунок з депозитом у розмірі 20 000 євро для дорослого та 10 000 євро для кожної дитини;
  • довідка про відсутність судимості та диплом про вищу освіту.

Також необхідно знати німецьку мову на початковому рівні. При кожному продовженні необхідно буде демонструвати вищий рівень знання мови.

ВАЖЛИВО! Резидент, який має посвідку на проживання для фінансово незалежних осіб, не має права працювати в Австрії.

Вид на проживання для працевлаштування

ВНЖ для роботи в Австрії може бути двох типів:

1. «Червоно-біло-червона картка» видається висококваліфікованому персоналу, представникам рідкісних професій, громадянам, які обіймають керівні посади, бізнесменам, іноземним випускникам австрійських університетів, засновникам стартапів.

Червоно-біло-червона карта видається строком на 24 місяці та дає право на термінове поселення та працевлаштування у роботодавця, зазначеного у заяві. Для того, щоб іноземний співробітник міг отримати червоно-біло-червону картку, директор компанії має бути громадянином Європейського Союзу. Сама компанія має забезпечувати робочими місцями австрійців.

Мінімальний дохід висококваліфікованого спеціаліста з трудового договору має становити не менше ніж 2 552 євро на місяць.

Мінімальний дохід фахівця за ключовою спеціальністю має становити не менше 2 835 євро на місяць для осіб молодших 30 років та 3 402 євро на місяць для осіб віком від 30 років.

Випускникам університетів картку буде видано, якщо роботодавець готовий платити щонайменше 2 552 євро на місяць.

Члени сім'ї можуть подати заяву на отримання Червоно-біло-червоної картки plus.

2. «Блакитна карта ЄС» видається громадянам країн, які не входять до ЄС. Це дає право здійснювати діяльність, не пов'язану із самозайнятістю, у більшості країн ЄС.

Основні умови отримання синьої карти:

  • університет, який видав диплом заявнику, має бути визнаний в Австрії;
  • заявник повинен укласти угоду з місцевим роботодавцем;
  • зарплата заявника має становити 66 593 євро на рік.

Вигляд на проживання з правом роботи також можуть отримати змінні та сезонні працівники, самозайняті та люди, які вирушають у довгострокову ділову поїздку до Австрії.

Студентський посвідка на проживання

Цей ВНЖ мають право отримувати студенти денної форми навчання австрійських університетів. У цьому випадку абітурієнт повинен володіти німецькою мовою на базовому рівні та подати документ про вступ до університету.

ДОВІДКА! Однією з переваг студентського ВНЖ в Австрії є можливість працювати 20 годин на тиждень.

Шлях до нового життя: як отримати дозвіл на проживання в Австрії, фото-3

Перспектива набуття громадянства

Громадяни, які прожили в Австрії не менше 10 років, можуть подати заяву на отримання громадянства Австрії. Вони повинні довести, що вони не мають судимості, достатній дохід, щоб мати можливість проживати тут, і знання німецької мови.

Ще однією можливістю отримати громадянство Австрії є інвестування у розмірі від 800 000 до 10 мільйонів євро у формі спільного підприємства або прямих інвестицій у бізнес, що створює робочі місця.

Шлях до нового життя: як отримати дозвіл на проживання в Австрії, фото-4

Міграційна компанія, що допомагає переїхати до ЄС

Фахівці міграційної компанії eu-residence.com проводять детальну консультацію та складають індивідуальну програму імміграції з урахуванням ваших цілей та потреб. Після ухвалення рішення підписується договір на надання послуг.

Юристи допомагають зібрати всі необхідні документи, здійснити переклад та нотаріальне засвідчення. Ви вибираєте зручну дату для відвідування уповноваженого державного органу, на яку вас запишуть.

Далі необхідно буде пройти співбесіду із представником уповноваженого державного органу. На підставі одержаного сертифікату про громадянство юристи допомагають оформити всі необхідні документи громадянина Євросоюзу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Останні новини
Оголошення
live comments feed...